Last news in Fakti

22 Септември, 2016 11:36, обновена 22 Септември, 2016 13:45 976 0

Рим оттегли кандидатурата си за олимпиадата през 2024 година

  • вирджиния раджи-
  • рим-
  • кандидатура-
  • олимпийски игри-
  • 2024

Претенденти остават Будапеща, Париж и Лос Анджелис

Рим оттегли кандидатурата си за олимпиадата през 2024 година - 1
Снимка: БТА/АР

Рим официално оттегли кандидатурата си за домакинство на олимпийските игри през 2024 година, пише италианската информационна агенция ANSA.

Новоизбраният кмет на италианската столица от движението "Пет звезди" Вирджиния Раджи заяви още в предизборната си кампания, че е настроена скептично относно ползите от подобна кандидатура и че би било "безотговорно" тя да се подкрепи.

"От сбъдната мечта олимпиадата се превръща в кошмар. Олимпийските игри са полезни за бизнеса, не за жителите на града.", заяви Раджи на пресконференция с представители на Италианския Олимпийски Комитет.

Комитетът по кандидатурата, подкрепян от премиера Матео Ренци, вярваше, че ще успее да промени мнението й, но това не стана факт. Така в крайна сметка президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго заключи, че без подкрепата на града кандидатура няма да има.

Освен Рим, от надпреварването за домакинството на олимпийските игри през 2024 година се отказаха още два града - Хамбург и Торонто. В германския град бе проведен референдум сред жителите, който отхвърли кандидатурата.

Така претенденти за игрите след осем години остават Будапеща, Париж и Лос Анджелис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА