Last news in Fakti

20 Юни, 2016 08:19 2 675 2

Жена ще управлява Рим, жена ще управлява и Торино

  • италия-
  • рим-
  • торино-
  • жена-
  • избори-
  • кмет-
  • популисти-
  • движение 5 звезди-
  • вирджиния раджи

Раджи е представител на популисткото „Движение 5 звезди“

Жена ще управлява Рим, жена ще управлява и Торино - 1
Снимки: БТА/ AP

Вирджиния Раджи спечели втория тур на кметските избори в Рим и стана първата жена, която ще управлява италианската столица.

37-годишната юристка събра 67% от гласовете и заяви, че се дава старт на „нова ера“, съобщи „The Telegraph“.

Раджи е представител на популисткото „Движение 5 звезди“ (M5S), което отбеляза огромен успех на кметските избори. Партията, основана от актьора Бепе Грило, спечели и друг ключов град в Италия – Торино.

Пиеро Фасино загуби от 31-годишната Киара Апендино. Утеха за премиера Матео Ренци е фактът, че държи финансовата столица на страната Милано, както и друг важен център – Болоня.

Италианският министър-председател заяви, че няма да се оттегли, независимо какви са резултати от неделните избори.

Загубите в Рим и Торино обаче според анализаторите вещаят вятъра на промяната за парламентарните избори след две години.

Жена ще управлява Рим, жена ще управлява и Торино

Ренци застана начело на Италия през 2014 година с обещание да съживи страната, но претърпя неуспех по отношение създаването на работни места и ръст в икономиката.

„Движение 5 звезди“ - евроскептично и популистко – отбеляза огромен ръст само за няколко години – от 2009 година насам.

Марио Калабрези, работещ във вестник „Република“, описа изборите като скъсване с установената система и статукво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъп трол

    0 0 Отговор
    Няма шанс Путин
    Залага на традиционни Руски шикалкавения,Вяра и се бутат пари на български и византииски измамници!А особенно българските номенклатурчици и наследниците им нямат никакъв реален интерес да изтърват заграбеното общо което е в ръцете им след 1989г и им позволява да живеят като милиардери а някой са си и такива!А Руснаците и да бутат пари те изчезват и въобще не стигат до който трябва и затова са хем без Южен поток,хем с Нато в Черно море без Никой да е разбрал как са стигнали до тука!!!Хем обградени от всички страни и със стена от Скандинавия до Турция!
    а Американците явно кешът здраво,действат последователно и целенасочено,имат и контрол и явно им се получава!!!А Руснаците щърбат отвсякъде,плюят по Запада,ама и парите и децата им са вечно там
  • 2 Кмета

    0 0 Отговор
    Ето я кметицата, сапунисва ц.ц..а, с огромно удоволствие ще си я "парна" тази кметица, мамина сладка!!!
Новини по държави: