23 Октомври, 2016 11:30 861 0

Милан изненада Юве на "Сан Сиро"

  • милан-
  • юве-
  • "сан сиро"

Младок донесе дългоочакван успех на росонерите

Отборът на Милан записа много престижна победа срещу актуалния шампион в италианския елит - Ювентус.

"Росонерите" победиха с 1:0 "Старата госпожа" в дербито от 9-ия кръг на Серия "А" пред препълнените трибуни на "Сан Сиро".

През първата част двата тима предпочетоха да са по-предпазливи, като по-активни бяха гостите от Торино. Милан от своя страна имаше едва 4 удара по посока на противниковата врата.

В 33-ата минута Дибала се контузи и бе заменен от Хуан Куадрадо, а само 180 секунди по-късно дойде и най-спорният момент в мача.

Пянич центрира от фаул, но топката влезе във вратата, като никой не игра с нея, въпреки опитите на Бонучи. Попадението първо бе зачетено, но след разговор на Рицоли с рефера от линията, бе отменено за радост на домакините.

Въпреки това, повторенията показаха, че Бенатия, а не Бонучи е бил в положение на засада и Юве бе ощетен.

През второто полувреме нещата не терена не се промениха особено. Възпитаниците на Макасимилиано Алегри владееха инициативата, докато тези на Монтела търсеха контраатаката.

Така обратна на случващото се, в 65-ата минута домакините откриха резултата.Сусо отвори защитата на "бианконерите", след което пусна на Локатели, който имаше пространство пред себе си. Младокът пое топката и с бомбен шут прати топката в десния горен ъгъл на Буфон от 15 метра, като кълбото рикошира в горната греда и спря неспасяемо в мрежата.

До края на двубоя гостите направиха всичко възможно да натиснат съперника си в търсене поне на изравняването, но до нови попадения така и не се стигна.

Така за първи път от сезон 2009/10 насам Ювентус губи на „Сан Сиро” от Милан или Интер в един сезон. 

С успеха си днес "росонерите" се изкачват на второто място във временното класиране, изпреварвайки Рома с аванс от 3 точки и изоставайки от Ювентус вече само на 2т.

Той е общо 49-и за Милан в 163 мача от Серия "А", докато "зебрите" останаха с 60, а равенствата са 54. Третата поредна победа на "росонерите" в първенството на "Сан Сиро" е първата такава серия от май 2014 година, а Монтела си направи страхотен подарък в своя мач номер 200 като треньор в калчото, като записа 88-и успех.

Освен това "росонерите" правят най-добрият си старт от дълги години. Със събраните 19 точки от девет кръга тимът подобри постижението от сезон 2010/2011 година, когато имаше 17 точки. Дали тази година ще ги видим като основни конкуренти за скудетото, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА