Last news in Fakti

29 Октомври, 2011 13:56 1 178 0

Нов пол-позишън за Фетел

  • формула 1-
  • фетел-
  • гран при на индия
Нов пол-позишън за Фетел - 1
снимка:f1-live.com

 

Отборът от Формула 1 Red Bull постави нов рекорд в най-комерсиалната надпревара. Това стана с шестнайстия пол-позишън за сезона, който по традиция беше постигнат от световния шампион Себастиан Фетел. Именно той бе най-бърз в квалификацията за първото Гран При на Индия.
 
24-годишният германец записа тринайстия си пол-позишън за кампанията и е близо до рекорда на Найджъл Менсъл от четиринайсет успеха в квалификациите за една година.
 
Към Фетел на първа редица утре ще се присъедини австралийският му съотборник Марк Уебър, тъй като вторият най-бърз днес Люис Хамилтън (McLaren) има наказание от три места още от петък за игнориране на жълт флаг. Фернандо Алонсо с Ferrari и Дженсън Бътън с McLaren са на втора редица.
 
До наказаният Хамилтън, който ще стартира от трета редица утре ще се нареди Фелипе Маса с Ferrari. Десетката се допълва от Нико Розберг (Mercedes), Адриан Сутил (Force India) и двамата пилоти на Toro Rosso Себастиан Буеми и Хайме Алгерсуари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА