Last news in Fakti

12 Ноември, 2011 20:53 1 001 0

Фетел изравни уникален рекорд на Менсъл

  • фетел
Фетел изравни уникален рекорд на Менсъл - 1
Снимка: Архив

 Себастиан Фетел спечели квалификацията за Гран При на Абу Даби и изравни рекорда на Найджъл Менсъл от 14 полпозишъна в един сезон от 1992 година.

Германският пилот, който вече спечели втората си световна титла, не бе на ниво по време на свободните тренировки, но бе безпощаден по време на последната фаза на днешната квалификация на пистата "Яс Марина".

Британският пилот на Макларън Люис Хамилтън водеше и след двете фази на квалификацията, но в крайна сметка ще стартира до Фетел от първата редица на стартовата решетка. Дженсън Бътън ще започне като трети в предпоследния старт за сезона, а до него ще бъде съотборникът на Фетел - Марк Уебър.

Пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса са съответно пети и шести. Ако успее да спечели старта в Абу Даби, Фетел ще остане в играта и ще опита да изравни рекорда на Михаел Шумахер от 13 победи в един сезон.

Информацията е на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА