13 Януари, 2017 09:57 890 0

Реал и Севиля си спретнаха голово шоу

  • реал мадрид-
  • севиля-
  • купа на испания-
  • бензема-
  • данило-
  • йоветич

Двата тима завършиха 3:3, мадридчани продължават напред за Купата на Испания

Реал и Севиля си спретнаха голово шоу - 1
Снимка: БТА/АР

Реал (Мадрид) е четвъртфиналист за Купата на краля. Белия балет елиминира Севиля. Столичният гранд беше си осигурил комфортна преднина преди реванша след 3:0 в първата среща на „Сантяго Бернабеу“. Севиля и Реал завършиха 3:3 и домакините отпаднаха достойно от турнира. "Бяло-червените" водиха с 3:2 до 2-ата минута на добавеното време, но допуснаха Карим Бензема да изравни.

Реал записа 40 поредни срещи без загуба в Испания и по този начин счупи рекорд на Барселона.

Домакините започнаха агресивно и поведоха рано - още в 10-ата минута. Помогна им защитникът на гостите Данило, който отклони в собствената си врата центриране на Пабло Сарабия - 1:0.

Малко преди почивката Хоакин Кореа получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително. На негово място в игра се появи дебютанта Стеван Йоветич.

В 48-ата минута Реал изравни след брилянтна контраатака. Вратарят Кико Касия улови топката и веднага я хвърли към Марко Асенсио. Бързакът пробяга почти целия терен, без никой от играчите на Севиля да може да го спре. Вието направи отчаян опит в наказателното поле, но Асенсио не падна за дузпа, а вместо това с шут през краката на вратаря изравни - 1:1.

Само 6 минути по-късно обаче Йоветич ознаменува дебюта си за Севиля с фамозен гол. Черногорецът засече центриране на Ескудеро и от въздуха препарира Касия за 2:1. Доминацията на домакините продължи и в 77-ата минута те отново ликуваха. Витоло догони една наглед безнадеждна топка до аутлинията в наказателното поле и опита да центрира по тревата. Касия се хвърли да улови, но изпусна топката, а Висенте Ибора протегна крак, за да я бутне в опразнената врата – 3:1.

Белия балет обаче не се предаде и в 81-ата минута Каземиро си изработи дузпа, след като Краневитер го изблъска в гръб в пеналта. Съдията Ундиано Майенко веднага посочи „бялата точка“. Бившата звезда на домакините Серхио Рамос реализира дузпата в стил „Паненка“ за 3:2.

В 87-ата минута друг дебютант в редиците на домакините – Клеман Ленгле след удар с глава уцели гредата.

В добавеното време дойде часът на резервата Карим Бензема. Французинът овладя пас от Марсело и прониза Сориа, за да фиксира края на драмата - 3:3. Само след няколко дни съперниците отново ще се изправят един срещу друг в Севиля, но този път в двубой от Примера дивисион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА