Last news in Fakti

26 Януари, 2017 16:16, обновена 26 Януари, 2017 16:19 811 0

Ямайка ще обжалва отнетия златен медал

  • ямайка-
  • златен медал-
  • олимпийски игри-
  • юсейн болт-
  • пекин 2008

Юсейн Болт и щафетата 4х100 м загубиха златото си от Пекин 2008, тъй като Неста Картър бе хванат с допинг

Ямайка ще обжалва отнетия златен медал - 1
Снимка: БТА/АР

Ямайка обмисля да обжалва отнемането на златния медал на щафетата си на 4х100 м от олимпийските игри в Пекин през 2008 година, предаде "Би Би Си".

"Трябва да видим кое е най-доброто за спорта и да обмислим правния процес. Трябва да защитим своите спортисти и да не позволим имената им да бъдат опетнени", заявиха от Олимпийската асоциация на карибската островна държава.

Вчера стана ясно, че Юсейн Болт и компания губят отличието си. Причината за наказанието е в съотборника на Болт - Неста Картър, който бе част от квартета тогава. Той е дал положителна допинг проба. В тялото му е установено наличието на забранената субстанция метилхексанамин.

Майкъл Фрейтър, Асафа Пауъл и Дуайт Томас също губят своите медали от успеха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА