Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 15:01 801 0

Цвети заяви желание за титла догодина

  • цветана пиронкова-
  • wta-
  • григор димитров-
  • тенис
Цвети заяви желание за титла догодина - 1
©БГНЕС

"Искам през следващата година да спечеля титла от веригата на WTA, тъй като още нямам такава", обяви най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова. Днес Цвети присъства на официалното закриване на българския тенис сезон в магазина на генералния спонсор на БФ Тенис "М-тел" в Сердика център София, където бяха още президентът на федерацията Стефан Цветков и изпълнителният директор на телекомуникационната компания Андреас Майерхофер.

"Изпращам успешна година, доволна съм от резултатите си и от това, че има растеж в играта ми. Започнах трудно сезона, но след това направих добри постижения. Радвам се, че достигнах четвъртфинал на Уимбълдън и доказах, че миналогодишния успех не е бил случайност. Чувствам се много добре на тази настилка и на този турнир. Не успях обаче да спечеля титла от веригата на WTA, което е моя цел. Надявам се да я постигна през 2012 година", сподели Пиронкова.

Тя ще започне следващата година с участие на неофициалното световно първенство за смесени двойки "Хофман къп", където ще си партнира с най-силния ни представител при мъжете Григор Димитров. "Това е важен и престижен турнир, на който ще имам честа да си партнирам с Григор. Познавам го добре, играли сме преди, но не двойки. Ще отидем в Пърт няколко дни по-рано, за да изиграем няколко мача заедно и да свикнем. За мен е много вълнуващо, защото не съм играла смесени двойки досега", обясни българската тенисистка.

Пиронкова призна, че едва е повярвала, когато е разбрала, че София ще бъде домакин на турнира на шампионките в края на следващата година. "Турнирът на шампионките е изключително престижен и огромна стъпка за българския тенис. Когато разбрах новината, ми беше трудно да повярвам. Доколкото знам, аз ще участвам с уайлд кард, ако не успя да се класирам сама, за което трябва да спечеля титла от WTA през сезона", сподели пред репортер на БГНЕС полуфиналистката от Уимбълдън 2010.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА