Last news in Fakti

18 Ноември, 2011 10:25 651 0

Цонга определи Гришо като бъдеща звезда в тениса

  • жо-вилфрид цонга-
  • григор димитров-
  • гришо-
  • цонга-
  • възхищение
Цонга определи Гришо като бъдеща звезда в тениса - 1
©ЕРА/БГНЕС

Един от най-добрите тенисисти в момента Жо-Вилфрид Цонга даде интервю пред онлайн изданието на британския "Метро", в което похвали сериозно българския талант Григор Димитров. Цонга има три победи в трите си мача досега с Димитров, но срещата им от втория кръг на тазгодишния "Уимбълдън" предизвика възхищение във всички, предвид високото качество на тениса и оспорваната игра. След срещата Цонга поздрави Гришо за усилията и го определи като бъдещ шампион. Последва нова загуба за българина от французина на турнира в Пекин през октомври, и то отново след равностоен двубой.

В интервюто си за британската медия Цонга определи младия хасковлия като един от най-големите таланти в света в момента. Отговаряйки на въпроси на читатели на "Метро", финалистът на заключителния турнир в Лондон заяви: "Бъдещите звезди на тениса? Харесвам Григор Димитров, Бърнард Томич и Кей Нишикори". Цонга отговори и на други интересни въпроси, след които стана ясно, че е можел да стане и футболист, но е решил да избере тениса, съобщава БГНЕС. Сред хобитата му са риболовът и излизането с приятели в свободното му време. Голямата му цел пък остава титла от Големия шлем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА