16 Ноември, 2011 15:33 1 112 0

Гус Хидинк официално не е селекционер на Турция (обновена)

  • гус хидинк-
  • турция-
  • евро 2012-
  • хърватия-
  • челси-
  • завръщане

Възможно е Хидинк да заеме роля на спортен директор или подобно в Челси

Гус Хидинк официално не е селекционер на Турция (обновена) - 1
©ЕРА/БГНЕС

Гус Хидинк вече не е селекционер на Турция, след като отборът не успя да се класира за Евро 2012. Турската футболна федерация обяви, че са стигнали до двустранно споразумение да прекратят договора на бившия наставник на Челси, съобщава БГНЕС. Договорът трябваше да изтече следващата година.

Турция загуби с 3:0 от Хърватия в плейофите. Хидинк пое турския национален отбор през август 2010 и успя да доведе Турция до второ място в евроквалификационната им група. В официално изявление от федерацията съобщиха: "Бихме искали да благодарим на г-н Хидинк за услугите му по време на работата с отбора и да му пожелаем всичко най-добро за в бъдеще в кариерата му".

Междувременно Гус Хидинк не отрече завръщане в Челси, след като прекрати работата си като селекционер на Турция. Хидинк води Челси между февруари и май 2009 година, като ги доведе до успех във ФА Къп. Той има добри взаимоотношения със собственика на "Сините" Роман Абрамович.

"Ще си почина за известно време и след това ще видим какво ще се случи, но в Англия изживях прекрасни моменти. В Челси беше страхотно, невероятни мигове, но това не означава, че съм готов още утре да се върна. Имам малко нужда да осмисля нещата около мен", каза Хидинк. Андре Вилаш-Боаш в момента е мениджърът на Челси, но е възможно Хидинк да заеме роля на спортен директор или подобно в клуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА