Last news in Fakti

10 Април, 2017 14:57 782 1

Шефът на съдиите: ЦСКА да научи правилата

  • петров-
  • стоилов-
  • оставка-
  • цска-
  • черно море

"Наказание за рефера срещу Черно море? Напротив, той заслужава бонус", заяви Петър Петров

Шефът на съдиите: ЦСКА да научи правилата - 1
Снимка: БТА

Председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров се възползва от правото си на отговор във връзка с призивите за негова оставка от страна на Стойчо Стоилов. Петров заяви, че голът на Черно море срещу ЦСКА е напълно редовен.

"Приканвам всеки, който желае да коментираме съдийството, първо да седне с нас, да изнесем по една презентация за правилата и едва тогава да ми искат оставката. Моята задача е да се спазва феърплеят и правилата на играта футбол. Когато съдиите грешат - получават санкции. Каквато получи асистентът от мача ЦСКА - Лудогорец (б.а. - Веселин Мишев). Няма да кажа каква е, защото не обявяваме наказанията. Сега разбирам, че от ЦСКА имат претенции при гола на Черно море. Напротив, страничният съдия (б.а. - Мартин Венев) по стандартите на УЕФА трябва да получи бонус, защото отсъди по най-новите изисквания на правилото на засадата", категоричен бе Петров пред "Тема спорт".

"Имам голямо уважение към Стойчо Стоилов. Той е много добър мениджър. Доведе футболисти, които повишиха нивото на първенството. Но ко­гато се касае за съдийство и правилата на играта, аз отго­варям. Особено по правилото за засада аз мога да претенди­рам, че съм компетентен специалист. Не може, когато не­щата са точни, да търсим под вола теле", добави Петър Петров, а от думите му ста­ва ясно, че няма никакво наме­рение да си подава оставката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ssaev

    0 0 Отговор
    А какво друго да оакваме от Петър Петров? Може би това, че в мача с Ботев Пловдив на "Армията", при играта на баскетбол в полето на гостите, съдията пропусна да отсъди "три секунди"?