Last news in Fakti

18 Април, 2017 14:59 858 0

Серина Уилямс е първа в света без игра

  • уилямс-
  • тенис-
  • кербер-
  • ранглиста
Серина Уилямс е първа в света без игра - 1
Снимка: БТА/АР

Победителката от Australian Open Серина Уилямс ще се завърне на върха в световната ранглиста по тенис без игра още идния понеделник. 35-годишната американка не е играла от турнира в Австралия, но ще измести от първата позиция Анджелик Кербер, а причината е по-късното започване на турнира в Щутгарт. Тази година надпреварата ще стартира с една седмица по-късно от 24 април и Кербер, която спечели турнира миналата година, ще загуби временно 470 точки за световната ранглиста. Така 29-годишната германка ще остане на 145 точки след Уилямс. В момента Кербер има 7335 точки, а американката е със 7010 точки.

Анджелик Кербер ще се върне на върха, ако достигне минимум до полуфиналите в Щутгарт, а затова ще са и необходими само две победи, тъй като почива в първия кръг. Германката почти няма точки, които да защитава в сезона на клей, тъй като миналата година се провали още на старта на турнирите в Мадрид, Рим и на „Ролан Гарос” в Париж. Така ако тя се върне на върха след надпреварата в Щутгарт, ще запази първата позиция поне до третия за годината турнир от Големия шлем „Уимбълдън”, който ще се проведе от 3 до 16 юли.

Преди участието си в Щутгарт Кербер ще трябва да играе заедно с Юлия Гьоргес, Карина Витхьофт и Лаура Зигемунд в тима на Германия срещу Украйна за „Фед Къп” в края на тази седмица. Срещите също ще са на „Порше Арена” в Щутгарт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА