19 Април, 2017 11:57 1 531 1

Реал елиминира Байерн след куп съдийски грешки

  • реал мадрид-
  • байерн мюнхен-
  • дузпа-
  • червен картон-
  • съдия-
  • шампионска лига

Белия балет продължава на полуфиналите

Реал елиминира Байерн след куп съдийски грешки - 1
Снимка: БТА/АР

Реал (Мадрид) се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Белия балет победи в изключителна драма Байерн с 4:2 след продължения в мач реванш от четвъртфиналната фаза. Редовното време завърши 1:2.

Момчетата на Зинедин Зидан посрещнаха спокойни баварския колос след комфортната победа с 2:1 преди седмица като гости, но титаничният сблъсък на „Сантяго Бернабеу“ премина през много обрати. На два пъти Байерн повеждаше, и на два пъти Роналдо изравняваше, за да се стигне до инфарктния финал. В герои на вечерта се превърнаха Марсело и Кристиано Роналдо, който вкара хеттрик.

Много спорно обаче беше съдийството в този мач. Главният рефер Виктор Касай (Унгария) удари едно здраво рамо на Реал. Домакините вкараха гол от засада за 2:2, а по-рано незаслужено беше изгонен и Артуро Видал от Байерн.

Първото полувреме завърши без гол и нищо не предвещаваше голеадата, която последва. В 28-ата минута Серхио Рамос можеше да открие резултата, след като стреля силно от границата на пеналта, но Боатенг изби пред голлинията.

8 по-късно Кристиано Роналдо се откъсна от защитата в червено, проби в наказателното поле и опита шут по диагонала, но Мануел Нойер изби с крак.

В 50-ата минута се получи най-добрата възможност за Байерн до този момент. Ариен Робен прехвърли Навас и вече беше разперил радостно ръце, когато Марсело изби от голлинията.

Само секунди по-късно отново холандецът си изработи дузпа. Робен нахлу в пеналта, а Каземиро се вряза в краката му. Унгарският съдия Виктор Касай след кратко колебание посочи „бялата точка“ – дузпа за Байерн!

Роберт Левандовски се нагърби с изпълнението на дузпата и реализира хладнокръвно за 0:1!

В 76-ата минута сякаш всички мечти на баварците бяха изпепелени. Каземиро се пребори мъжки за една топка, въпреки че беше атакуван и фаулиран. Бразилецът запази равновесие и центрира перфектно към непокрития Кристиано Роналдо. Португалската мегазвезда с глава прониза безпомощния Нойер за 1:1.

Отговорът на Байерн обаче беше смъртоносен. В опит да върне топката към своя вратар след наглед едно напълно безобидно положение капитанът на Реал Серхио Рамос, който играеше своя мач №100 в Шампионската лига, си вкара автогол. Кейлор Навас само изгледа как топката влиза в мрежата му за 1:2. Този резултат означаваше, че предстоят продължения на „Сантяго Бернабеу“.

В 84-ата минута Байерн остана с човек по-малко на терена, след като Артуро Видал беше незаслужено изгонен след шпагат в краката на резервата на домакините Васкес. Реферът Касай малко попресили нещата и побърза да му покаже червения картон.

Малко по-късно Карло Анчелоти реши да смени звездата си Левандовски и пусна на негово място Кимих. Разбира се, замяната беше продиктувана и от изгонването на Видал.

Така срещата отиде в продължения. Роналдо и Васкес пропуснаха от удобни позиции да изравнят, за да се стигне до голямата драма в последната минута на първото продължение.

Грешникът Серхио Рамос изведе Кристиано сам срещу Нойер, носителят на „Златната топка“ си спря топката на гърди и нямаше как да сбърка – 2:2! Видеоповторенията на ситуацията обаче показаха, че Роналдо е бил в засада при паса на своя капитан.

В 109-ата минута всичко за Байерн приключи. Играчът на мача Марсело направи фантастичен индивидуален пробив, излезе сам срещу Нойер, но алтруистично пусна топката на празна врата към връхлитащия Роналдо за 3:2! Португалецът оформи своя хеттрик.

Баварският колос буквално капитулира и допусна и четвърти гол. Вкара го резервата Марко Асенсио, който се разходи сред защитата в червено, излезе сам срещу Нойер и би покрай него в мрежата за 4:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.