20 Април, 2017 09:58 1 725 2

Григор Димитров се срина в Монте Карло

  • димитров-
  • щруф-
  • тенис-
  • монте карло

Квалификант препъна българския тенисист

Григор Димитров се срина в Монте Карло - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров записа четвърта поредна загуба и отпадна още след първия си двубой от "Мастърс" в Монте Карло. Хасковлията отстъпи с 6:4, 3:6, 2:6 пред германския квалификант Ян-Ленард Щруф.

Гришо поведе в двубоя след силно изигран първи сет, но след него се срина и записа загуба. Двубоят продължи 2 часа. Димитров пропиля и възможността да влезе в световния Топ 10, където щеше да бъде при успех над Щруф днес.

В следващият кръг съперник на Щруф ще бъде аржентинецът Диего Шварцман. Той заема 41-а позиция в световната ранглиста, а във втори кръг победи Роберто Баутиста Агут с 6:3, 7:6.

Първи сет
Григор Димитров започна отлично срещата и записа пробив още при първото подаване на съперника си. Геймът стигна до дюс, след който Щруф сбърка на два пъти. Хасковлията обаче бе изправен пред връщане на пробива при своето първо подаване. Той обаче взе своето и успя да дръпне с 2:0.

Германецът бе безгрешен при втория си сервис и спечели своето подаване - 2:1. Григор поведе 30-0, а после вкара отличен първи сервис и си спечели три геймбола, след което материализира още първия - 3:1.

Последва нова размяна на бързи сервис геймове, което доведе нещата до 43 в полза на Гришо. Германецът отново бе близо до връщане на пробива, но с отличен сервис и уинър воле Димитров взе гейма - 5:3.

Щруф взе своето подаване, но Григор затвори сета след успешен гейм на 30 - 6:4!

Втори сет
Щруф започна солидно откриващия гейм на втория сет и поведе лесно в резултата. Българинът не даде най-доброто от себе си, но успя да вземе подаването си и да изравни резултата - 1:1. Германецът обаче пак показа зъбите си и продължи солидното си представяне при свой сервис - гейм на 15 и 2:1 в негова полза.

Тук дойде и решителния момент в този сет. Гришо тръгна ужасяващо с 0:40, спаси първия брейкбол, но при втория не се справи и пробивът бе налице - 1:3. Той бе затвърден с гейм на 15 и резултатът набъбна до 4:1 в полза на Щруф.

Димитров успя да намали на 2:4 при своето подаване, но германският квалификант показа най-доброто от себе си и взе следващия гейм на 0. Същото стори и Григор, за да се стигне до 5:3 в полза на Щруф.

В решителният гейм, в който българинът се нуждае от пробив, се стигна до 30:30, но следващите две разигравания бяха за Щруф. Така той затвори сета с 6:3 и изравни резултата.

Трети сет
Решителната част започна с два бързи гейма за всеки един от сервиращите - 1:1. Димитров навакса пасив от 0-30 при втория си сервис гейм, а после реши да играе сервис-мрежа, което притесни Щруф и той пресили удар от дъното на корта. Стигна се до дюс, но Димитров си заслужи нов геймбол, на който последва ретур в аут - 2:1 за българина.

Щруф обаче дръпна с 30-0 и успя да вземе гейма въпреки двете поредни успешни разигравания за Димитров - 2:2.

Последва най-дългия сет в мача. Григор позволи да се стигне до брейкбол, който обаче бе спасен. Последва нов такъв, отново спасен. Хасковлията обаче направи грешка и не успя да затвори гейма при свое предимство. При третата открила се възможност Щруф не сгреши - пробив и 3:2 в полза на германеца.

До края на мача Григор Димитров не успя да вземе нито един гейм, допусна нов пробив и се сбогува с турнира след 2:6 в тази част!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аяжо

    2 0 Отговор
    Който го хване го бие
  • 2 ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Влюбен е😁