Last news in Fakti

20 Април, 2017 10:27 1 000 1

Барселона не успя да постигне второ чудо

  • барселона-
  • ювентус-
  • реванш-
  • чудо-
  • шампионска лига

Ювентус на полуфинал след 0:0 на реванша в Испания

Барселона не успя да постигне второ чудо - 1
Снимка: БТА/АР

Барселона и Ювентус завършиха 0:0 на „Камп Ноу” в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига. Така италианският шампион се класира за 12-и път в историята за полуфиналите на най-престижния европейски клубен турнир, след като бе спечелил с 3:0 в първия мач.

И двата тима разчитаха на най-добрите си състави, но не успяха да зарадват феновете по трибуните с попадения.

Началните минути бяха равностойни, като гостите успяваха да се задържат повече в противниковата половина. Постепенно каталунците установиха натиск, но така и не успяваха да създадат опасности пред вратата на Джанлуиджи Буфон. „Бианконерите” чакаха своите шансове на контраатаки и при една от тях Гонсало Игуаин шутира от изгодна позиция над вратата.

В 31-ата минута силен удар на Меси затрудни Буфон, а при добавката Луис Суарес не успя да се разпише от малък ъгъл. Малко след това Тер Щеген спаси шут на Игуаин. В края на полувремето пък Суарес опита атрактивен удар, който бе блокиран.

През втората част нещата не се промениха кой знае колко. Барса лесно достигаше наказателното поле на гостите, но не намираше пролука през сгъстената отбрана. В 56-ата минута Меси стреля много технично, но не успя да отбележи.

Треньорът на домакините Луис Енрике пусна и четвърти нападател още преди 60-ата минута, когато Пако Алкасер замени Ракитич. Малко след това удар на Пянич рикошира в Пике и Тер Щеген изби в корнер.

До края на мача Меси и компания не намериха верния път към вратата на Буфон, а гостите не търсеха на всяка цена гола и отправяха неточни удари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боко

    1 0 Отговор
    това не е псж