Last news in Fakti

21 Април, 2017 13:23 1 332 0

Мадридско дерби в Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • жребий-
  • полуфинал-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • ювентус-
  • монако

Реал и Атлетико отново в битка за историята, Юве гостува на Монако

Мадридско дерби в Шампионската лига - 1
Снимка: БТА/АР

Мадридско дерби ще радва феновете на футбола на полуфиналите в Шампионска лига. Жребият отреди Реал Мадрид да играе срещу градския си съперник Атлетико. В другата среща Монако ще посрещне Ювентус във Франция.

Реал ще се опита да стане първият отбор след създаването на турнира в сегашния му вид, който печели купата в две поредни години. "Белите" са рекордьори с общо 11 европейски титли. Единственият друг от полуфиналистите, който е ставал шампион на Стария континент, е Ювентус. "Бианконерите" имат две купи, последната от които беше завоювана през 1996 година. Атлетико има общо три загубени финала, два от които от Реал, а Монако стигна до спора за трофея през 2004 година, но отстъпи на Порто.

От четирите тима най-често до полуфиналите е стигал Реал Мадрид - общо 27 пъти, като в 14 от тях испанският гранд е продължавал и на финала. Юве има 11 участия на полуфинал при баланс от 8 крайни успеха и 3 отпадания. Атлетико може да се похвали с 5 полуфинала (3 спечелени и 2 загубени), а Монако е бил в голямата четворка 3 пъти, като само веднъж е елиминирал съперника си в тази фаза.

Първите мачове от полуфиналите ще се изиграят на 2 и 3 май, а реваншите са седмица по-късно.

Финалът в Шампионската лига ще се състои на 3 юни в Кардиф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА