Last news in Fakti

18 Май, 2017 10:26 884 0

Юве взе първия трофей от мечтания требъл

  • лацио-
  • ювентус-
  • требъл-
  • купа на италия-
  • алвеш-
  • бонучи

„Бианконерите” спечелиха Купата на Италия за трета поредна година

Юве взе първия трофей от мечтания требъл - 1
Снимка: БТА/АР

Ювентус победи Лацио с 2:0 на „Олимпико” в Рим във финала на турнира за Купата на Италия и спечели първия трофей по пътя към мечтания требъл този сезон. „Старата госпожа” е близо до титлата в Серия „А” и ще играе на финала в Шампионската лига срещу Реал (Мадрид) на 3 юни в Кардиф. Ювентус спечели рекорден 12-и трофей в надпреварата и стана първият отбор, който триумфира в турнира за купата на страната за трети пореден път.

„Орлите” от Рим имаха шанс да поведат в самото начало, но Балде Кейта нацели дясната греда и пазещият на вратата на „бианконерите” в този турнири Нето имаше късмет. След това Даниел Алвеш (12) даде преднина на Ювентус след подаване на Алекс Сандро, който се оказа асистент и за попадението на Леонардо Бонучи (25), след което тотално обезкуражи Лацио. Между двата гола "бианконерите" имаха още три чудесни възможности да се разпишат, но вратарят Томаш Стракоша направи страхотни спасявания.

Марко Пароло напусна принудително заради контузия вместо него мача за Лацио доигра румънският бранител Стефан Раду. До края на срещата футболистите на Симоне Индзаги се опитаха да стигнат поне до едно попадение, което да им вдъхне надежда, че може да се борят дори за равенство и продължения. „Орлите” обаче така и не съумяха да преодолеят добре организираната отбрана на „бианконерите”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА