Last news in Fakti

21 Май, 2017 17:54 1 767 0

Ювентус пренаписа историята на калчото

  • ювентус-
  • кротоне-
  • скудето-
  • рекорд-
  • титла-
  • италия-
  • дибала-
  • серия а-
  • калчо-
  • история

Ювентус направи това, което не е успявал нито един друг отбор в Италия

Ювентус пренаписа историята на калчото - 1
Снимка: БТА/ AP

Ювентус спечели титлата в италианското първенство за шести пореден път, с което постави рекорд. Никога от 1898 година до този момент отбор не е печелил шест поредни титли в Серия А.

В среща от 37-ия кръг на калчото „старата госпожа” победи у дома намиращия се в зоната на изпадащите Кротоне с 3:0, с което и математически си гарантира скудетото.

Марио Манджукич даде преднина на Ювентус в 12-ата минута след подаване на Хуан Куадрадо от фланга. Шест минути преди края на първата част Пауло Дибала удвои след прекрасно изпълнен пряк свободен удар. В 83-ата минута Алекс Сандро оформи крайния резултат след изпълнение на корнер и удар с глава. Българският национал Александър Тонев започна като титуляр за Кротоне, но бе заменен в 56-ата минута на мача.

„Бианконерите” спечелиха шеста поредна и общо 35-а титла на страната. В сряда торинци биха Лацио във финала за Копа Италия. В началото на месец юни пък ще играят финал и в Шампионската лига – срещу Реал (Мадрид), и имат реален шанс за требъл.

Доминацията на Ювентус в Серия А започна през сезон 2011/2012, когато Антонио Конте застана начело на тима от Торино. Под негово ръководство Юве спечели три поредни титли. Масимилиано Алегри наследи Конте и надгради стила на игра и успехите на предшественика си.

В Италия „старата госпожа” е абсолютен хегемон, а през този сезон премазва конкуренцията и на европейската сцена.

В последния кръг на италианското първенство ще има интрига за второто място между Рома и Наполи. Столичани водят с една точка и при победа у дома срещу Дженоа ще се класират директно за групите на Шампионската лига, докато Наполи ще играе плейофи.

Битката за оцеляване между Кротоне и Емполи също ще е интересна. Емполи води с една точка и при победа в последния кръг срещу Палермо ще си осигури участие в Серия А и през следващия сезон. Тимът на Александър Тонев се нуждае от задължителна победа срещу Лацио, за да запази шансове за оцеляване.

Вижте всички резултати от срещите в Серия А, 37 кръг:

(От събота) Киево – Рома 3:5, Наполи – Фиорентина 4:1

Емполи – Аталанта 0:1, Милан – Болоня 3:0, Сасуоло – Каляри 6:2, Ювентус – Кротоне 3:0, Удинезе – Сампдория 1:1, Дженоа – Торино 2:1

Лацио и Интер играят тази вечер от 21:45 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА