Last news in Fakti

31 Май, 2017 17:21, обновена 31 Май, 2017 17:27 1 324 0

Димитров пребори Робредо и е в трети кръг

  • димитров-
  • тенис-
  • робредо-
  • победа-
  • ролан гарос

Българинът надделя над ветерана от Испания с 6:3, 6:4, 7:5

Димитров пребори Робредо и е в трети кръг - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров се класира за третия кръг на "Ролан Гарос", побеждавайки испанеца Томи Робредо с 6:3, 6:4, 7:5. Това бе първата победа на клей за хасковлията срещу този противник, както и втори успех от общо пет изиграни мача.

В първия сет всичко се реши в четвъртия гейм, в който нашенецът проби, а до края на частта двамата взимаха подаванията си. Вторият сет също се реши от един пробив в полза на хасковлията. Този път той стигна до пробива си в петия гейм и благодарение на това увеличи аванса си в сетовете на два в своя полза.

Третият сет бе най-равностойният и в третия гейм Григор пропиля два шанса да пробие.
При 5:5 нашенецът достигна до точка за пробив с цената на скрит мачбол. След непредизвикана грешка на испанеца нашенецът поведе с пробив и 6:5 в геймовете. Последва спечелване на гейма и победа в двубоя.

Така Димитров изравни най-доброто си постижение в турнира, след като стигна до третия кръг и през 2013 година. В следващия кърг българинът ще се изправи срещу победителя от двойката Таро Даниел - Пабло Кареньо Буста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА