Last news in Fakti

17 Юли, 2017 14:58 987 1

Аоияма излезе втори в Нагоя

  • аоияма-
  • сумо-
  • чионокуни-
  • чьотаирю

Българският сумист е с баланс 8-1

Аоияма излезе втори в Нагоя - 1
Снимка: БТА/АР

Даниел Иванов-Аоияма спечели за осми път на юлския турнир по сумо в японския град Нагоя, благодарение на което си гарантира положителен баланс в надпреварата.

Реалната цел на българина, състезаващ се с ранг маегашира-8, обаче трябва да бъде доста по-висока, защото след победа над Чионокуни той вече е с баланс 8-1 и е втори в класирането. Аоияма победи маегашира-11 Чионокуни с хватката йорикири и вече не дели второто място с одзеки Такаясу, който днес загуби срещу комусуби Йошикадзе.

Двамата продължават да изостават с една победа от великия шампион Хакухо, който не допусна изненада в деветия ден и се наложи над маегашира-4 Кагаяки, за да остане с перфектен баланс.

В схватка от десетия ден Аоияма ще се изправи срещу маегашира-10 Чьотаирю, който днес се наложи с цукидаши срещу маегашира-14 Котоюки. 28-годишният сумист, роден в Токио, изостава с една победа от българина при баланс 7-2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    1 0 Отговор
    още една две такива статии и ще мога да водя диалог на японски :)