Last news in Fakti

26 Август, 2017 11:48 1 886 7

Новият стадион в Русе се превърна в блато

  • стадион-
  • русе-
  • дунав-
  • кралев-
  • министерство-
  • средства

Съоръжението беше модернизирано с 1 млн. лева, отпуснати от спортното министерство, но в момента е в окаяно състояние

Новият стадион в Русе се превърна в блато - 1
Снимка: fcdunav.eu

Само 4 месеца след обновяването си, градският стадион в Русе има нужда от спешен ремонт. Съоръжението беше реновирано и предвидено да приема мачове на местния "Дунав", който преди година се завърна във футболния елит на България. В момента обаче футболистите на "драконите" и техните съперници трябва да се справят с изсъхналата трева, липсващите чимове и прокъсаната мрежа, която се появява под терена.

От общината са категорични, че състоянието на игрището е под всякаква критика. Те увериха, че са пратили 3 протестни писма до спортното министерство.

"Целият терен е направен грешно! Въпреки големите усилия, които полагаме за поддръжката му, той не е в това състоянието, в което трябва да бъде", разкрива директорът на "Спортни имоти" - Русе Веселин Богданов.

Футболистите на "Дунав" и техните съперници пък са пряко засегнатите от лошото състояние на съоръжението.

"Как го направиха? Кой го направи? Някой трябва да поеме някаква отговорност за това нещо. Стана по-лошо, отколкото беше преди. Не знам дали ще издържи изобщо. Добре, че не валят дъждове, иначе не знам какво ще стане", заяви Мирослав Будинов.

От общината обясниха, че стадионът е все още в гаранция и нямат право самосиндикално да предприемат ремонти. Договорът с изпълнителите на реновирането е сключен от Министерството на младежта и спорта и с на стойност 1 млн. евро.

За подмяна на настилката пък ще са нужни около 20 дена, което означава, че "Дунав" отново ще трябва да домакинства извън Русе, както прави през миналия сезон.

Новият стадион в Русе се превърна в блато
Снимка: fcdunav.eu


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руси от Русе

    7 1 Отговор
    Някой май пак е бил гладен и е посетил безплатния стол. Хи хи хи.
  • 2 Русчук

    9 2 Отговор
    Цялата ни работа е такава българска
  • 3 1914

    5 4 Отговор
    Ами те и без това ще изпаднат затова, че няма да им трябва.

    Коментиран от #4

  • 4 Emperorex

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "1914":

    Ти гледай да не ти изпадат зъбите.
  • 5 БЮИ

    6 1 Отговор
    както се ремонтират пътищата така и стадионите
  • 6 ДунавБатин

    1 1 Отговор
    Едно време дядовците им не са играли на по-хубаво от сегашното. Вместо да ми правят ситен дренаж на клубния стадион в Здравец и да го пипката все едно финал на Световно ще се играе, да бяха набързо излели един асфалт, да си слагат наколенките и напред :)
  • 7 Лупи

    0 1 Отговор
    Ето това е типичната "Боковска работа" от до абсолютен пример как и какво точно се прави под шапката на "краля слънце". Един милион евро държавни пари отпуснати от доказания престъпник Крадлев и потънали в блатото, тоя път в прекия смисъл на думата. Предполагам някой ако се разрови ще се разбере цялата схема, ама никой няма да прави нищо по въпроса.
    Абсолютно си заслужаваме мизериите дето ни се случват. Типична бананова република станахме, генерал-губернатора и кликата около него си живуркат, а бананоберачите живеят от трохи и се надяват на такива благоволения от губернатора, като това стадионче или някой друга асфалтирана отсечка дето се саморазрушава до 2 години, но струва десетки милиони.