Last news in Fakti

4 Септември, 2017 09:49 1 821 1

Хубчев: Някои си мислят, че националният е по право

  • хубчев-
  • холандия-
  • българия-
  • световна квалификация-
  • играчи

"След като сме паднали, най-голямата причина съм аз", заяви селекционерът

Хубчев: Някои си мислят, че националният е по право - 1
Снимка: БТА/АР

Селекционерът на българския национален тим по футбол Петър Хубчев заяви, че загубата от Холандия с 1:3 в Амстердам е напълно заслужена и се дължи на липсата на свежест в играчите след тежкия мач срещу Швеция (3:2) в София. Според него е имало футболисти, които са си мислели, че са в тима по право.

„Загубихме заслужено. Много неща не ми харесаха и те касаят играта ни. Едно беше очевидно – ние не бяхме по-свежият отбор, както беше преди няколко дни. Физически тотално отстъпвахме. На това в най-голяма степен се дължи загубата ни”, коментира след мача Хубчев, който не бе на резервната скамейка заради наказание, след като бе изгонен по време на срещата с Швеция.

„Най-лесното оправдание е ранното ставане за полета. Сещам се веднага за още няколко. Но още нещо се видя от трибуните. Видя се, че има момчета, които се мислят по право за национали, както и, че има момчета, които въпреки тази умора се опитаха да минат границата и да дадат всичко от себе си. Ще разговарям и с едните, и с другите”, каза още селекционерът на националите.

„Откакто сме ние, съм убеден, че викаме най-добрите футболисти. Качествата ги имат, но това не е достатъчно. Трябва много сърце и хъс. Не го виждам в някои хора. Ще им го кажа директно на тях. Не обичам да споменавам конкретни имена, но има обективни причини, които ни накараха да извършим промени в състава. След като сме загубили, значи сме сбъркали. Но съвсем ясно знаехме какво искаме. Преди мача направих разбор с момчетата, че дори и 2:0 да стане, ние сме такъв отбор, че можем да се върнем в мача по всяко време. Тъй че не би трябвало да се объркваме и да отписваме мача още в 7-ата минута. Какво като са ни вкарали гол? За мен е очевадна разликата във физическо отношение между нас и Холандия. В такива индивидуални двубои те са много по-добре подготвени. Не бързайте да говорите за израстване. Ще има такива коментари, но аз не бързам”, продължи Хубчев.

„След като сме загубили, най-голямата причина съм аз. Не бях там, където трябва да бъда. Малко ме интересува кой какво е казал. Заради похвалите едва ли не трябва да се чувствам най-големия треньор. Но ако трябва да съм честен, позитивите са повече от негативите. Негативите ще ги кажа директно на момчетата в очите”, разясни още селекционерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус

    5 0 Отговор
    Пак от този материал изкара максимума Няма за какво да го виним Да продължава така да не се надупва на никои