20 Октомври, 2017 05:15 937 0

Мбапе е най-резултатният тийнейджър в Шампионска лига

  • мбапе-
  • псж-
  • шампионска лига-
  • рекорд-
  • тийнейджър

18-годишният нападател на ПСЖ строши рекорд на Клуйверт

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе вкара осмия си гол в Шампионската лига. 18-годишният французин стори това при победата на парижани с 4:0 като гост на Андерлехт.

Така Мбапе стана най-резултатният тийнейджър (до 19 години) в Шампионската лига. Той подобри рекорда на бившия спортен директор на ПСЖ Патрик Клуйверт, който преди да навърши 19 години имаше седем попадения за Аякс в най-престижния евротурнир.

Шест от головете на Мбапе в Шампионската лига бяха вкарани с екипа на Монако. През лятото той премина от „монегаските“ в ПСЖ под наем с опция за откупуване. От началото на сезона на турнира той вкара и във вратата на Селтик при победата на парижани с 5:0 като гост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА