17 Ноември, 2017 13:27 1 031 1

Потвърдиха създаването на Световната лига

  • световна лига-
  • конкакаф-
  • уефа-
  • турнир-
  • монталиани

От ФИФА не са признали турнира, но се очаква това да се случи в близко бъдеще

ФИФА все още не е потвърдила информацията, че създава Световна лига по подобие на Лигата на нациите, презентирана от УЕФА. Потвърждението обаче дойде от КОНКАКАФ.

Футболната конфедерация на Северна, Централна Америка и Карибите се похвали, че всичките й 41 членки ще участват в новосформирания турнир. Те ще бъдат разделени на три дивизии, а подборът ще бъде на спортен принцип. Преди това ще се проведат предварителни мачове, които ще започнат през септември 2018 година.

„Това е ключов момент за КОНКАКАФ. С този турнир ще обезпечим целогодишно качествено състезание на отборите в региона, които така ще могат да повишат нивото си. Всички ще спечелят от новото състезание. Този турнир ще бъде интересен за отборите и феновете“, обяви президентът на КОНКАКАФ Виктор Монталиани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    "Всичко е пари, приятелю. Всичко е пари!"
    И колкото по-вече балами - толкова по-вече пари !
    Ха, да Ви е честита, световната лига !