14 Декември, 2017 10:26 1 167 0

Реал Мадрид се измъкна срещу надъхани араби

  • реал мадрид-
  • ал джазира-
  • световно клубно първенство-
  • роналдо

Кристиано Роналдо вкара исторически гол срещу домакина Ал Джазира

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) обърна домакина Ал Джазира с 2:1 и се класира за финала на световното клубно първенство в ОАЕ. Три греди, три отменени гола и три зачетени белязаха мача, като изравнителното попадение на Кристиано Роналдо бе историческо в турнира.

Треньорът на испанския първенец Зинедин Зидан даде почивка на капитана Серхио Рамос, който остана извън групата заради болки, а на Рафаел Варан в центъра на защитата партнираше Начо Фернандес. Ашраф пък замени Даниел Карвахал.

Съвсем очаквано „кралете” обсадиха вратата на арабите и още в първите десет минути удариха две греди чрез Роналдо и Лука Модрич, като при техните удари реагира и вратарят на домакините Али Хасейф. Пропуските на Роналдо и компания продължиха да се редят един след друг, а Али Макбут от домакините на два пъти отправи опасни удари.

След половин час игра Каземиро се разписа и първо съдията не зачете гола, а минута по-късно бразилецът се радваше, след като реферът взе консултация с аудиовръзка. Протестите на домакините дадоха резултат и арбитърът продължи да обсъжда ситуацията с видео арбитъра. В крайна сметка главният съдия отсъди засада и не призна попадението. Бензема бе в засада, а авторът на гола Каземиро не беше, но според съдията френският нападател е попречил на домакините да реагират по-адекватно в тази ситуация.

В 40-ата домакините сензационно поведоха, след като Бусуфа овладя топката и подаде наляво към Ромариньо, който финтира Варан и технично вкара за 1:0. До края на полувремето Реал не можа да отвърне на удара.

След почивката в 47-ата минута при контраатака на домакините Али Макбут подаде към Бусуф, който прати топката в мрежата, но голът бе отменен заради засада.

Две минути по-късно защитата на Ал Джазира сбърка и остави Кристиано Роналдо непокрит, а португалецът изравни за 1:1 с исторически гол. Португалецът стана най-резултатният футболист на световни клубни първенства с 6 гола, изпреварвайки Лионел Меси и Луис Суарес от Барселона, които заедно със Сесар Делгадо от Росарио Сентрал имат по 5 попадения.

В 59-ата минута малко не достигна на Бензема да засече топката пред голлинията. Седем минути по-късно Модрич изведе Бензема, който шутира силно и топката срещна гредата. „Кралете” натискаха, а домакините контраатакуваха. В 69-ата Бензема отново нацели гредата около сглобката. Четири минути след това Ахмед Рабя отправи удар, а Начо Фернадес изчисти пред самата голлиния.

В 81-ата минута появилият се като резерва Гарет Бейл се разписа секунди след влизането си в игра и направи обрата пълен. Кристиано Роналдо посегна да играе с пета, но не успя да докосне топката. До края на мача испанският гранд успокои темпото, а в 87-ата минута след удар на Бейл вратарят на домакините се намеси решително и предотврати нов гол.

На финала Реал ще се изправи срещу носителя на Копа Либертадорес Гремио в събота от 19:00 часа българско време. Бразилският тим елиминира мексиканците от Пачука с 1:0 след продължения, а те ще играят за третото място с Ал Джазира в събота от 16:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА