Last news in Fakti

22 Декември, 2017 09:49 1 247 0

ЦСКА се раздели с най-добрия си футболист

  • цска-
  • недялков-
  • трансфер-
  • далас-
  • продажба

"Червените" продадоха Антон Недялков в САЩ за 1,5 милиона долара

ЦСКА официално продаде един от своите лидери Антон Недялков на тима от американската МЛС Далас срещу сумата от 1,5 милиона щатски долара, а информацията бе потвърдена от сайта на "червените".

Освен това, българският клуб може да получи още пари под формата на бонуси. "Армейците" имат и гарантиран процент от евентуална следваща продажба на левия бек.

За трансфера е съдействал лично Христо Стоичков, който преди време също игра в американската Мейджър лийг.

От ФК Далас също обявиха трансфера на родния национал.

Ето и какво написаха от ЦСКА по повод сделката чрез официалния си сайт:

Армейци,

бранителят Антон Недялков вече е състезател на американския клуб Далас. След дълги преговори трансферът бе финализиран официално и сърцатият защитник поема към американската Висша лига.

Сумата, която ЦСКА ще получи по контракта, е 1,5 милиона долара, като тя може да нарасне при добро представяне на футболиста и новия му тим. Освен това червените запазват в специална клауза значителен процент от правата на Недялков при бъдеща негова продажба.

Към 24-годишния роден национал имаше засилен интерес и от други чуждестранни клубове, но за ЦСКА сделката в този момент не беше основен и задължителен приоритет. Със своя авторитет и позиции легендата Христо Стоичков изигра основна роля тя да стане факт.

По негова препоръка от Далас отдавна следяха изявите на Недялков и на няколко пъти повишаваха финансовите параметри. Ръководството на армейците направи много, за да задържи играча в редиците си и през пролетта, но в крайна сметка бе уважено изричното настояване на самия футболист и Стоичков кариерата му да продължи на ново поприще в САЩ.

Искаме да ви уверим, че ръководството на ЦСКА веднага предприе нужните мерки и задейства преговорите по привличането на качествен заместник на Недялков на този пост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА