27 Януари, 2018 23:36 1 367 0

Ювентус победи деветима от Киево

  • ювентус-
  • серия а-
  • италия-
  • кедира-
  • игуаин-
  • киево

Двама футболисти на Киево бяха изгонени

Ювентус победи деветима от Киево - 1
Снимка: Shutterstock

Ювентус се върна на върха в италианското първенство след победа като гост над Киево в среща от 22-ия кръг. Във Верона „бианконерите” биха с 2:0 и записаха шеста поредна победа в калчото, изкачвайки се на първо място във временното класиране преди утрешния мач на Наполи.

Гостите от Торино наложиха игрова доминация през първото полувреме, но не създадоха чисти голови положения. Сами Кедира и Миралем Пянич отправиха удари от далечно разстояние, но стражът на веронци Стефано Сорентино спаси. В 37-ата минута Киево остана с човек по-малко, след като Самуел Бастиен си изкара два бързи жълти картона и заслужено беше изгонен.

Ювентус контролираше случващото се на терена и през второто полувреме. В 54-ата минута Марио Манджукич беше намерен в наказателното поле от Дъглас Коста, но отправи слаб удар, който беше спасен от Сорентино. В 61-ата минута Киево остана с девет души, след като бранителят Фабрицио Качаторе беше изгонен с директен червен картон от главния съдия Фабио Мареска. Футболистът направи жест към рефера заради несъгласие и получи червен картон.

Защитата на Киево се пропука в 67-ата минута, в която Сами Кедира беше оставен непокрит в наказателното поле и със силен удар откри резултата. В 88-ата минута Гонсало Игуаин вкара втория гол за Юве. Аржентинецът се разписа с глава след подаване на Дъглас Коста.

По-рано днес Аталанта победи като гост Сасуоло с 3:0. В неделя ще се изиграят останалите осем мача от кръга. Ювентус е на първо място в класирането с актив от 56 точки – с две повече от Наполи, който утре приема Болоня и при победа ще се върне на първото място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА