Last news in Fakti

15 Февруари, 2018 11:11 1 310 4

Григор Димитров стартира с успех в Ротердам

  • димитров-
  • тенис-
  • сугита-
  • крайнович-
  • победа-
  • контузия

Българският тенисист победи трудно Юичи Сугита

Григор Димитров се завърна с победа след контузията в рамото, която го извади от турнира в София и надви японеца Юичи Сугита (6:4, 7:6) на старта на надпреварата в Ротердам. Григор успя да надхитри съперника си в първия сет, а във втория направи обрат след пробив и устоя на натиска в края на тайбрека. Българинът записа трета победа в третата си среща със Сугита, а в следващия кръг ще срещне Филип Крайнович, пише "Блиц".

Григор е фаворит в битката със сърбина, тъй като има три победи в три мача срещу Крайнович - 2015 в Акапулко, 2015 в Стокхолм и 2016 в Монте Карло.

Първи сет
Двубоят започна равностойно и всеки печелеше сервис геймовете си лесно, с изключение на втория гейм, когато Димитров пропусна да пробие съперника. Равенството в играта и в геймовете се запази до края, когато Григор взе подаването си за 5:4 и проби съперника за победа в сета, едва при третия си сет пойнт (6:4).

Втори сет
Вторият сет не започна добре за българина, който допусна пробив още в третия гейм (1:2). Японецът стигна до 5:3 в своя полза при гейм на Димитров, но не успя да приключи сета, след което бе пробит за 5:5. Последва драматичен 11-и гейм, който Димитров измъкна и след който атакува краен успех в мача. Сугита обаче отвърна с гейм на нула и доведе сета до тайбрек. Там българинът отново поизмъчи феновете си и след като поведе с 5:2, допусна Сугита да намали до 5:4, но Димитров не допусна издънка и приключи мача със 7:5, изпускайки два от трите си мач пойнта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    3 3 Отговор
    Гришо, Национален Герой на България!!!!Мачкай Гришо, България е с теб и се Гордее!!!!!
    България иска Финал:Гришо-Федерер и 500точки!!
  • 2 БЕРБЕРЯН

    3 2 Отговор
    Поп Кръстю жъне победи но не в България.Благодаря.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Ами добре си е починал явно, ако бе играл у нас щеше да се задъхва, не че българското първенство няма да е като тренировка за него. Но той предпочете да почине и няколко дена след това да играе с пълни сили, трудно се вярва на такива твърдения за контузия. Повече прилича на симулация заради отказа на големи имена. Ето, тенесистите с контузии се лекуват много седмици, понякога отсъстват по половин година, всички големи ги минаха: Джокович, Федерер, Мъри, а Надал е жив пример за физически проблеми, но човека отива, играе, като не може, отказва се и губи мача. Достойно.