Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 09:42 2 957 2

ЦСКА ще съди ЦСКА-София

  • цска-
  • цска-софия-
  • емблема-
  • съд-
  • милева

Искът ще е за неправомерно използване на емблеми

Фалиралият ЦСКА, представляван от Дора Милева, ще съди ЦСКА-София за неправомерно използване на емблеми, пише Sportal.bg. Синдикът на армейците е получил “зелена” светлина за действията си от Софийски градски съд на 6 февруари 2018 г. чрез следното съобщение:

Закрито/разпоредително заседание от 6.2.2018
Резултат: С разпореждане
На синдика по компетентност. Указва на синдика, че следва , ако намери основания за това, да предприеме съответните действия посочени към запазване името на длъжника, в частност - регистрираните от него търговски марки.

Дора Милева вече е поискала от патентното ведомство да забрани използването на три емблеми. Едната е тази, която се ползва от ЦСКА-София към настоящия момент - с трите звезди и надпис “70 години”.

Делото в съда пък ще е за обезщетение за нанесени вреди, което синдикът ще предяви към ЦСКА-София.

Sportal.bg се свърза с Дора Милева, която отказа коментар, но уточни, че ако “Ред енимълс” плати 8-те милиона за автентичната емблема на ЦСКА, тя ще прекрати делото срещу ЦСКА-София.

Както е известно, за да се случи плащането, първо трябва да се произнесе Софийски апелативен съд. След окончателното решение “Ред енимълс” ще има 7-дневен срок да внесе въпросните 8 милиона по специална сметка.

Т.е. ако САС иска да помогне на ЦСКА-София, не трябва да отлага във времето нареждането за плащане на парите за емблемата, а да вземе решение възможно най-скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА

    2 8 Отговор
    ЦСКА е един отбор и той е той е ЦСКА София .Всичкидруги са Подуенски говеда.
  • 2 ГОВЕДАР

    1 5 Отговор
    Какво е това ЦСКА ще съди ЦСКА.Има няколко недоказали се обидени който обикалят студията и плещат глупости.Истинските цесекари са в ЦСКА София.Другите са подлоги на Домуфчиев и Герена.