4 Март, 2018 11:23 1 497 0

Реал Мадрид започна да се стабилизира

  • реал мадрид-
  • роналдо-
  • хетафе-
  • бейл-
  • портийо

Белия балет победи Хетафе с 3:1

Реал (Мадрид) победи гостуващия Хетафе с 3:1 в среща от 27-ия кръг на испанската Примера дивисион и се утвърди на третата позиция във временното класиране. Във вторник "кралете" ще гостуват на ПСЖ в реванша от осминафиналите на Шампионската лига, след като спечелиха с 3:1 в първата среща.

Получилият почивка през седмицата при загубата от Еспаньол (0:1) в Барселона Кристиано Роналдо се завърна повече от впечатляващо с две попадения. Така португалецът вкара 300 гола в едва 286 срещи за Реал и записа рекорд. Меси направи това след 334 мача за Барселона. Роналдо е едва вторият футболист с над 300 попадения в испанския елит, пише "Блиц".

Гарет Бейл (24) вкара първия гол в мача след асистенция на Иско, а Роналдо (45+1) удвои аванса на „белия балет” след подаване на Карим Бензема.

След почивката в 47-ата минута Лоик Реми от гостите бе изгонен с директен червен картон след съприкосновение с Начо. Въпреки това Портийо (65-дузпа) намали преднината на „кралете”. Дузпата бе отсъдена за нарушение на Начо срещу Хорхе Молина. Три минути след това гол на Роналдо бе отменен заради засада. Все пак с второто си попадение в срещата и №301 в испанския елит Роналдо (78) сложи точка на спора. В този случай португалецът се възползва от подаване на Марсело и реализира с глава 16-ия си гол за сезона. В последните секунди след удар на Бейл топката срещна страничната греда.

С този успех Реал събра 54 точки и си запазва третата позиция, имайки аванс от четири точки пред четвъртия Валенсия, който е с мач по-малко. Хетафе е десети с 35 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА