Last news in Fakti

11 Март, 2018 14:26 2 700 0

Минутата, в която футболът спря

  • давиде астори-
  • минута-
  • 13-
  • италия-
  • фиорентина-
  • футбол-
  • капитан-
  • флоренция

„Артемио Франки” се сбогува с починалия капитан на Фиорентина

Минутата, в която футболът спря - 1

Стадион „Артемио Франки” каза последно сбогом на починалия си капитан Давиде Астори. 31-годишният защитник на Фиорентина почина внезапно в съня си преди седмица. Днешният мач на „виолетовите” срещу Беневенто бе първият на отбора след трагедията.

Сълзи на привърженици и футболисти белязаха началото на двубоя, който започна с минута мълчание. В 13-ата минута пък срещата спря, а феновете направиха красива хореография в чест на Давиде Астори, който носеше фланелката с номер 13. Тя вече е извадена от употреба.

В 13-ата минута футболистите спряха да играят, за да се сбогуват с италианския национал. Стадионът бурно аплодира Астори, който беше любимец на местната публика. Смъртният случай шокира цяла Италия и доведе до отлагането на всички мачове в страната през миналия уикенд. В продължение на една минута целият стадион, треньори, футболисти и съдии аплодираха Давиде Астори, след което двубоят беше възобновен.

В крайна сметка двубоят завърши с победа за Фиорентина с 1:0. „Виолетовите” се изкачиха до деветата позиция във временното класиране на италианското първенство. Беневенто пък е на последното място в подреждането с илюзорни шансове за оцеляване.

Минутата, в която футболът спря


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА