Last news in Fakti

2 Април, 2018 10:29 997 1

Официално: Григор Димитров е 5-ти в света

  • димитров-
  • надал-
  • ранглиста-
  • федерер-
  • дел потро

Рафаел Надал се завърна на първото място

Григор Димитров можеше да е официално от днес на шестото място в световната ранглиста, но се размина с още едно пропадане в класацията, която бе обновена тази сутрин. Припомняме, че това щеше да се случи, ако Хуан Мартин дел Потро не беше прекъснал уникалната си серия от 15 поредни победи. Аржентинецът отпадна на полуфиналите в Маями. В момента той е с 4470 точки, а активът на нашето момче е 4635 точки.

Рафаел Надал пък официално се завърна на върха в класацията на ATP. 31-годишният испанец измести от първото място досегашния лидер Роджър Федерер, който загуби сензационно първия си мач в Маями.

Надал има едва 100 точки аванс пред швейцареца. Новият №1 в света има много точки за защитаване от миналия сезон и е възможно още в следващите седмици да има ново разместване на пластовете в челото на ранглистата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    2 1 Отговор
    както е тръгнал ... ще се засили рязко в обратна посока ... добре е да не изпада от топ 20 ... че тогава става по сложно ...