Last news in Fakti

4 Май, 2018 12:58 1 187 15

Стоичков: Хората знаят кой клуб е ЦСКА!

  • цска-
  • стоичков-
  • юбилей-
  • годишнина-
  • легенди-
  • фенове

"Сега бе моментът за титла, но го изпуснахме", заяви Камата

Обичта е на стадиона, хората знаят кой е клубът. Това обяви „червената“ икона Христо Стоичков пред bTV в навечерието на 70-ата годишнина от основаването на ЦСКА.

Носителят на „Златната топка“ и голмайстор на световното първенство през 1994 г. ще се включи в тържествата на 5 май, на които ще бъдат почетени големите „армейски“ шампиони в различни видове спорт.

Стоичков е съсобственик на футболния ЦСКА заедно с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Той категорично отказа да коментира третодивизионния ЦСКА 1948, който също претендира да бъде автентичен наследник на фалиралия ПФК ЦСКА АД.

„Да стоят във Военния клуб и това е“, лаконичен бе Камата. Именно във Военния клуб ЦСКА 1948 ще организира своето честване на юбилея.

„За мен тези четири букви означават слава и гордост. Дойдох в ЦСКА много малък, а първите стъпки никога не се забравят. Историята говори сама по себе си. Трябва да знаеш кой е минал през този клуб. Мислите ли, че аз не знам кои спортисти са минали през ЦСКА? Кои олимпийски шампиони са били в ЦСКА? Аз съм си направил труда да ги науча. Като ги видя на улицата, да не ги подмина, а да ги поздравя. Защото те са легендите. Ето това липсва на младите днес“, подчерта Стоичков.

Носителят на КЕШ с Барселона призова феновете да чакат търпеливо времето, когато „червените“ отново ще бъдат на върха. През настоящия сезон привържениците останаха разочаровани, след като любимият им отбор не успя да се пребори нито за титлата, нито за купата. Утеха е завръщането в европейските клубни турнири, което става факт благодарение на второто място в шампионата и на разрешението от УЕФА.

„Като погледнеш какви спортисти са минали през ЦСКА, човек настръхва. Как няма да бъда горд? 70 години не са минали никак леко. Много труд, много пот. Много лишения. Трябва да мислим за момента, когато отново ще бъдем познатата сила. Но това ще изисква време. Няма как ЦСКА да бъде шампион във всеки един момент. Защото в съвременния спорт се изисква много труд. Затова трябва да имаме готов план, програма - 4, 5, 8, 10 години. Стратегия на работа, а не от днес за утре.“

„Когато се раздаваш, може да загубиш. Аз също съм губил. И като футболист на ЦСКА, когато сме играли силно. Просто другият отбор е бил по-подготвен и ни е побеждавал“.

Стоичков отчете, че ЦСКА изпраща нулева година. „Ще го кажа така: Неизпълнени цели. Какво значи провал? Провал е, ако не си на терена. Ако не са те взели в групата. Отговорът е търпение. Така, както феновете са ни търпели нас да израснем като футболисти.

„Тази година беше моментът за титла и го изтървахме. Може би мачът в Разград беше преломният момент психически да преборим Лудогорец. Не успяхме да издържим последните 5-6 минути. Но не мисля, че от един мач трябва да се правят генерални изводи. Този сезон отборът ни не бе на нужното ниво. Печелеше мачове, но не беше толкова свеж.“

„Напрежението между ЦСКА и Лудогорец не може да е фактор. Ако ти си голям, не можеш да търсиш постоянно вина в другия. Трябва да търсим вината в себе си. Нека се спре с тези престрелки.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    18 2 Отговор
    Да, много е удобно да прекръстиш един провинциален отбор на ЦСКА, да не платиш задълженията на истинския ЦСКА и да се окичиш със славата му и традициите, които нямат нищо общо с тоя оранжев хибрид. Но в България всичко е възможно, Литекс-Чавдар (Етрополе) за пореден път само доказа правилото.

    Коментиран от #14

  • 2 Стоян

    13 1 Отговор
    То и аз, си пълня с ракия една бутилка от уиски чивас , ама си остава ракия. Само един път една пияница ми каза ,че е хубаво уискито.
  • 3 1948-2015 RIP

    17 2 Отговор
    Ицо пак е забравил да си пие хапчетата. Какъв юбилей бе бече? Виж в сайта на УЕФА, раздел история какво пише за отбора хибрид, ако не можеш да прочетеш там пише НУЛА!! Няма история.. никаква. Липсва! За какъв отбор ми говориш!
  • 4 ВЪЗРАСТЕН

    16 3 Отговор
    Това не е отбор, това е помиярщина !
    Мутренски отбор създаден без грам спортсменство и морал !
  • 5 Българин

    12 1 Отговор
    Ако спорта трябва да е пример за дисциплина, коректност , да учи децата на честност , това тук ги учи на МОШЕНИЧЕСТВО ,как да заобиколиш закона, е за това няма да се оправим НИКОГА !
  • 6 456

    12 2 Отговор
    Г-н Стоичков, аз съм от народа и знам кой и къде е истинският ЦСКА- той е във В група. Колкото и да не ми се иска. Това което е в А група е бившият ЛОВЕЧ. И между другото съм за ЛЕВСКИ.Жалко е ,че заради вашите интереси съсипахте ЦСКА.
  • 7 Ads

    12 1 Отговор
    Кого лъжете? Себе си лъжете. Още 100г. да повтаряте че слънцето изгрява от запад, все тая.
  • 8 яве

    4 9 Отговор
    уефскарското лоби във властта се опита да заличи ЦСКА. ЦСКА не е фирма за кърфици, че да я фалираш и заличиш. Така че уефскарите да гледат как по-малко да падат от ЦСКА. И ЦСКА и "платено" на други отбори можеха да контузят няколко играчи от уефски. Но селските хитрости стигат само до Подуене и Делиормана.
    ЦСКА няма нужда от мръсни номера, в Европа съдиите ще си свършат работата срещу който трябва.

    Коментиран от #9

  • 9 456

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "яве":

    Аз съм от ЛЕВСКИ, но не си прав. Защото левскарите уважаваме ЦСКА, защото това е тръпката която от години я имала. Съсипаха ЦСКА, както и ЛОВЕЧ зада направят нещо което не може да замени истината.Истинския ЦСКА е във В група. А тези машинации на Г.Ганчев и Стоичков никой не ги зачита ,дори и УЕФА и ФИФА.

    Коментиран от #10

  • 10 Пешо

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "456":

    Добре, разбрахме, че си във "В" група и там ще си останеш.

    Коментиран от #11

  • 11 456

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    Не, моят отбор е в А група- ЛЕВСКИ, а истинският ЦСКА е във В. Нищо не си разбрал.
  • 12 Ракаров

    4 0 Отговор
    Без да изброявам много имена (няма да ми стигне мястото) - ЦСКА е този отбор в който са играли Якимов, Стоичков, Бербатов, ... Другото е селска сага на недорасли хора! Дори емблемата не са платили ... Ице. засрами се, не струваш парите с които те комкат! Ще ти дойде акълът, но по-късно!!!
  • 13 ха ха

    3 0 Отговор
    Отбор на 2години празнува 70годишнина
  • 14 ЦСКА

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Забравяш факта , че фенът казва кой е отборът му . Сегашният Левски е с регистрация от Лафчис от 91 г., автентичния е в Петър Петров . В историята си 11 пъти сте си сменяли АД-то..Но това за мен не е определящо при положение , че феновете сте зад сегашния си клуб..Ако ме разбираш..това е важното,къде са феновете..Хипотетично ако всички ваши фенове изведнъж станат фенове на Левски Карлово с Левски София е свършено..въпреки регистрациите и т.н.Фенската любов е надматериална.На стадиона не скандираш булстата на фирмата,а си там да подкрепяш отбора си..
  • 15 емо73канар

    2 0 Отговор
    Всички знаем кой е ЦСКА. Това е онзи отбор, който беше закрит на 09.09.20216 г. Вмомента под името ЦСКА минус София се подвизава Литекс Ловеч.