Last news in Fakti

5 Май, 2018 14:56 982 6

Стоичков: Винаги е имало и винаги ще има ЦСКА!

  • стоичков-
  • цска-
  • минало-
  • футбол-
  • годишнина

"Не могат да смачкат половин България", заяви Камата

Христо Стоичков даде пространно интервю, в което говори за днешния юбилей на ЦСКА, за който той се прибра в България от САЩ и ще присъства на събитието. Той засегна и други теми около своя живот сега и в миналото.

„Как започнах в ЦСКА? "Докараха ме до съблекалнята, 5 януари, 9 часа, сняг, студ. Когато влязох вътре и погледнах всички, естествено, че имаше някакъв страх в мен. Бях неспокоен. Представиха ме.

И в един момент Стойчо Младенов ме попита какво търся там, а аз му отвърнах, че съм дошъл да играя футбол. Отидох и седнах в съблекалнята и като погледнах. Георги Димитров в един момент влиза в съблекалнята и ми мига – това е моето място и аз се дръпнах. Георги Димитров тук, Георги Велинов там и аз в средата. Това беше началото. Както винаги новобранецът, нямах халат. Гледам на бат Джеки халатът свободен. Изкъпах се, изтрих се, а той вика това е моят халат. Обърнах го на обратно и викам – ето ти го“, заяви Стоичков пред NOVA в предаването „Събуди се“

„ЦСКА е ЦСКА. Думата ЦСКА никой не може да я вземе. Ние сме били ЦСКА Септемврийско знаме, Червено знаме....ЦСКА винаги е било и винаги ще бъде. Няма шанс да смачкаш тая маса от половин България. Опитват се през годините да ни смачкат, но няма шанс. Тая маса има червена кръв...“

„Каква цена ще си сложа сега? Каква цена ще са звездите от моето време - Ромарио, Лаудруп, Куман? Ние бяхме повече мотивирани да побеждаваме. Сега футболът не е по-качествен от нашия футбол. Бяхме по-заинтересовани от нашия футбол. Йохан Кройф ме е учил. Сега хващат Инстаграм, Туитър сега. Не ми трябват на мен акаунти да си губя времето. Има много по-важни неща от това.“

„Един мой ден сега няма да стигне за един мач подготовка като журналист. Трябва да си направиш анализ. Да видиш какво са правили в последните два-три мача отборите. Анализът започва с 20-30 страници преди мача. Интересувам се отборът как играе, имат ли контузени. Не е да седна с един микрофон и да гледам на стадиона. Това е работата ми като журналист. 100 милиона ни гледат, а на Световното ни гледаха над 120 милиона“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганю

    9 1 Отговор
    Тъпунгер с тъпунгерите. Отдавна съм спрял да се интересувам от безпардонната ти и противна личност и фалшиво създадената от малоумни журналисти "ВЕЛИКА" футболна кариера. Световното ще го гледаме по чуждите канали , Умника да си псува нечленоразделно на воля коментирайки мачовете за селските оияндета от хоремага.
  • 2 ГМО продукт

    6 1 Отговор
    Мафия.мафия.мафия.мафия
  • 3 анонимен

    3 0 Отговор
    Еми то без ЦСКА няма вечно дерби, което води до още по ниска посещаемост на стадионите за футбол.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чакаленко

    1 0 Отговор
    Блести както винаги с Ентилект....:)))
  • 6 гого

    2 0 Отговор
    Ица играч си.,,Амъ тва ней цесекату,Литекс."