15 Май, 2018 12:55 1 123 11

БФС и клубовете не искат промяна на закона за хазарта

  • бфс-
  • хазарт-
  • закон-
  • промяна-
  • спонсори-
  • клубове-
  • футбол

Ръководният орган на българския футбол с официално отворено писмо

Българският футболен съюз и футболните клубове се обявиха срещу планираните промени в Закона за хазарта. Те призоваха управляващите да оттеглят предложенията си.

Отвореното писмо, публикувано в сайта на БФС, е насочено към президента Румен Радев, до министър-председателя Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и омбудсмана Мая Манолова. В него се изтъква подкрепата, която компаниите в сектора оказват на българския спорт.

"Обръщаме се към управляващите – моля, оттеглете тези предложения! Не съсипвайте едни от малкото икономически субекти, които генерират устойчиви и солидни приходи в държавния бюджет и заедно с това реално подпомагат спорта и българския футбол, който така или иначе няма достъп до бюджетни средства и през годините се е справял със собствени ресурси", се казва в обръщението.

"На фона на социалната отговорност на българските лотарии и букмейкъри, политици – водени от неясни интереси, се опитват на практика да ги ликвидират, като забранят рекламата на лотарийни билети и лицензирани букмейкъри", допълват от БФС и клубовете.

Те изтъкват, че "организаторите на лотарийни игри плащат най-високите данъци в България". "За разлика от всички останали фирми, които плащат 10 процента корпоративен данък само върху печалбата, лотариите се облагат с 15 процента върху всички приходи от билети. По закон лотариите са задължени да изплащат поне 50 на сто от приходите като печалби на участниците в лотарията – задължение, което те не само изпълняват, но и реално изплащат средно над 60% на участниците", продължава обръщението.

Депутатите от НФСБ ("Обединени патриоти") внесоха в парламента промени в Закона за хазарта, Закона за здравето и Закона за устройство на територията на 11 май.

"Освен забраната на пряката реклама, която съществува в момента, ние забраняваме и непряката реклама, през реклама на други стоки и услуги, да се рекламират хазартни игри. Най-съществената промяна е, че забраняваме обявяването на печелившите лица и на размера на техните печалби", обясни депутатът Христиан Митев пред "Дневник". Проектът предвижда и забрана за продажба на хазартни и лотарийни игри извън лицензирани обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комар

    19 1 Отговор
    Интересно, как КРИБ чийто председател е Домуза собственик на футболен клуб и БФС в един глас запяха, че не искат промяна в закон на хазарта ???
    Е това, ако е съвпадение здраве му кажи ;)
  • 2 гост

    8 1 Отговор
    Е па и я не искам да си плащам токо ама никой не ме пита.
  • 3 Гост

    17 1 Отговор
    Ок за футболните залагания разбирам но да са по време на мачовете. Но тези баби които търкат постоянно билетчета,????
  • 4 Комарджия

    9 1 Отговор
    ДА СЕ ЗАДАВИТЕ ДАНООО !!
    Децата ви комарджии да станат данооо !!
  • 5 начев

    11 1 Отговор
    Мошеници!100% подкрепа има забраната за реклама на печеливши хазартно зависими с всеки с когото сме разговаряли!
  • 6 Гост

    11 0 Отговор
    Е футбол и хазарт са две абсолютно еднакви думи, особено по наши земи...
  • 7 Gambler

    11 0 Отговор
    Като човек работещ в казино ще кажа само едно - това си е болест. Тези хора се възползват от слабостта на хората. Както има ограничения за рекламите на алкохол, цигари и наркотици така трябва да има и за хазарта. Това си е зависимост сходна с горе изброените.
  • 8 ГОЛЯМ ПРАЗ

    7 0 Отговор
    Щом Перуката и Домуза са против, значи закона е правилен!!!
  • 9 ddd

    6 0 Отговор
    Този перуката много нагъл, цял живот си падна на оная си работа, не го е еня за футбол, за развитие на детски школи, цирей за бг футнола. отвратителна работа, няма оправия. един дол дренки с борисов. и на акъл и на крадене
  • 10 пари

    4 0 Отговор
    ИЗМАМА-печелят стотици милиони раздават трохи
  • 11 подкрепям промените

    1 0 Отговор
    Постоянните реклами по всички телевизии трябва да спре и да се продават билетите само в специализираните пунктове , а не заедно с хляба в магазина иллафката за весници. Лъжа е че се подкрепя спорта, нека изнесат данни колко е получил спорта от хазарта. Измама е и че спечелилите не си получават веднага печалбите, а трябва да чакат 20 години на малки суми своите печалби.