Last news in Fakti

27 Юни, 2018 18:33 2 119 0

УЕФА изхвърли Милан от Европа

  • милан-
  • уефа-
  • изхвърли-
  • лига европа-
  • финансов феърплей

Милан няма да играе в Лига Европа през новия сезон

УЕФА изхвърли Милан от Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската футболна централа УЕФА изхвърли италианския Милан от турнира Лига Европа, за който „росонерите” се класираха. Финансовият контролен орган е взел решението, става ясно от становището, публикувано на сайта на УЕФА.

Решението важи за предстоящия 2018/19 сезон. Причина за него е нарушаване на правилата на Финансовия феърплей от страна на Милан. През лятото италианците изхарчиха над €200 милиона за нови трансфери, но тяхната финансова стратегия не успя да убеди УЕФА в надеждността си.

Милан може да обжалва решението на УЕФА. Мярката на европейската футболна централа е най-тежката, с която можеше да бъде наказан италианският футболен отбор. Финансовото бъдеще на клуба от Милано е разклатено.

Милан финишира на шесто място в крайното класиране на италианската Серия А. Въпреки трансферите за стотици милиони, „росонерите” изпратиха поредния си посредствен сезон. Медиите в Италия вече пишат, че ръководството е готово да продаде част от звездите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА