14 Юли, 2018 17:47 1 909 0

Джокович триумфира след двудневна битка за финала на Уимбълдън

  • уимбълдън-
  • новак джокович-
  • рафаел надал

Сърбинът Новак Джокович се класира за финала на турнира от Големия шлем - "Уимбълдън", след като победи Рафаел Надал в истински сблъсък на титаните. Срещата започна вчера, но бе прекъсната заради напредването на нощта и продължи днес. Сърбинът спечели с 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8, а общо двамата прекараха на корта 5 часа и 21 минути, предава Блиц Спорт.

Джокович записа своята победа номер 27 над своя голям опонент Надал, който остана с 25 успеха в двубоя. Ноле успя и да изравни резултата в мачовете на трева помежду им - 2-2 победи.

Сърбинът ще се опита да спечели своя четвърти трофей от "Уимбълдън" и общо 13-и от Големия шлем. Негов съперник на финала в неделя ще бъде Кевин Андерсън от ЮАР, който пък записа успех над Джон Иснър в мач, който продължи 6 часа и 36 минути.

Истинска драма се разви по време на решителния пети сет, в който Джокович надделя с 10:8 и така си осигури място на финала.

Новак Джокович - Рафаел Надал - 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА