Last news in Fakti

7 Август, 2018 11:24 1 243 3

Левски се разделя с Жорди Гомес, иска да се отърве и от Ривалдиньо

  • жорди гомес-
  • левски-
  • ривалдиньо-
  • халф-
  • футбол

Ръководството на Левски и халфът Жорди Гомес обсъждат напускането на испанеца.

Очаква се раздялата да стане факт до края на месеца. 33-годишният футболист стана част от "сините" преди година. Той бе неоспорим титуляр - през сезон 2017/18 записа 38 двубоя във всички турнири, в които отбеляза 5 гола, припомня topsport.bg.

Именно Жорди обаче бе и човекът, който пропусна дузпа в злополучния финал за Купата на България срещу Славия. Испанецът бе един от футболистите, които надигнаха глас в съблекалнята, след като шефовете забавиха възнагражденията на отбора.

От ръководството на клуба вече работят по придобиването на нов халф, съобщава "Тема Спорт". Освен да се вземе полузащитник, новият треньор Славиша Стоянович настоява и за привличането на бек и нападател.

"Сините" искат да се разделят и с бразилеца Ривалдиньо. Нападателят все още не се е включил в нито един мач от началото на сезона.

Причина за това са постоянните му контузии, а тази тенденция се наблюдава още от миналия сезон. Припомняме, че Ривалдиньо дойде на "Герена" от румънския Динамо (Букурещ) по време на зимната пауза, а след това беше само 4 пъти титуляр за отбора в шампионатни мачове. Той вкара един единствен гол и то от дузпа.

От Левски разкриха, че клубът иска да намали разходите за заплатата на Ривалдиньо, която е сред най-високите в клуба. Говори се, че той прибира по 14 000 евро на месец, пише "Меридиан Мач".

"Сините" са готови веднага да пуснат бразилеца и без пари, ако се намери кандидат за него. Ако не се намери желаещ, е много вероятно шефовете на Левски да се опитат да прекъснат договора му и да му изплатят минимална компенсация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГМО продукт

    3 3 Отговор
    Аз от кога говоря,че такива като Гомез мързеливци не стават за Левски.Да си ходи в Англия....търтей.Още едно доказателство,че Роси не ги е избирал...а някой друг....
  • 2 Пеевски

    4 1 Отговор
    Треньора няма ли да сменяте вече?

    Коментиран от #3

  • 3 filo

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пеевски":

    Има висока неустойка.