Новини

Волейболен национал: Константинов ме псуваше!

Гибона крещял към Владислав Иванов: Ще ти *ба майката, нещастник

Публикувана: 28 Август, 2018 13:02
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1246
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Най-неприятната новина около националния отбор по волейбол в навечерието на световното първенство е свързана с изваждането от състава на либерото Владислав Иванов след конфликт със селекционера Пламен Константинов.

Волейболистът разкри защо се е стигнало до това, като обяви, че е бил псуван от наставника пред съотборниците си и публиката в контролата с Белгия през уикенда. Той добави, че е имало подобни обиди и към други играчи в състава в миналото. Владислав Иванов говори пред камерата на NOVA:

"Причината да не съм в националния отбор е една. Случи се нещо, което според мен никой уважаващ себе си човек и спортист не би изтърпял и не би превъзмогнал и преглътнал тези неща. Нека започна малко отдалеч. Излизам пред вас, за да не се пишат неверни работи и да се ескалира с някакви неща, които всъщност не са истина."

"Колкото до това, защо не съм в националния отбор. Днес четох някакви неща, че съм изгонен и т.н., но това не отговаря на истината и реалността. Случи се в четвъртия гейм на мача с Белгия в събота във Варна. До този момент аз не влизах в игра, старши треньорът ме извика при резултат 20:13 или 20:14 за съперника, ще ви излъжа за точния момент. През това време той беше сменил Валентин Братоев. Влязох в игра, направиха ни две точки, не можах да се справя с указанията и да посрещна две топки добре. След това се взе таймаут, в който се казаха нещата, че едва ли не защо влизаме, че не сме подготвени, от този тип неща."

"Тогава аз му отвърнах, че по никакъв начин не съм искал така да се случи и че нямам вина, че не съм могъл да посрещна тези две топки. Оттам имаше реакция да не се обяснявам и т.н. В това продължение на таймаута съдията ни свирна да влизаме вече на терена. Когато това стана, аз казах на моя съотборник Теодор Салпаров да влиза да играе, той влезе, аз съответно отидох в квадрата при резервите. И оттам ескалираха нещата. Пламен Константинов налетя на бой с нецензурни реплики, даже ми е неудобно да ги кажа. Те бяха от сорта на "коп*ле", "нещастник", " да ти *ба майката". Такива думи, които на никой не е приятно да ги чуе. Още по-лошото е, че това се случи пред очите на всички състезатели, щаб, имаше и много хора в залата, защото контролата беше открита. Всички видяха за какво става въпрос и как реагира. Валентин Братоев беше до мен през цялото време, моята реакция беше никаква. Нито съм го провокирал по някакъв начин, нито съм му отговорил по някакъв начин на тези обиди, които той изрече към мен. Запазих самообладание, колкото и да ми беше тежко да ги чуя всички тези неща. Тогава Валентин Братоев ми каза, че съм постъпил правилно да не реагирам. След което геймът приключи, започна тайбрекът. В началото на тайбрека, втора-трета точка, той се обърна към мен в квадрата при резервите и се обърна по същия начин: "Като не искаш да си тук, ставай и си заминавай, ще ти *ба майката, нещастник!". И аз съответно напуснах залата, прибрах се в хотела, обсъдих го с мои близки, родители, приятелка всичко случило се. Взех за себе си правилното решение, че нямам място повече в този отбор при това стечение на обстоятелствата."

"Обадих се на Стефан Чолаков като тийм-мениджър на отбора да му съобщя това мое решение, че напускам националния отбор. Опитаха се да ме убедят по някакъв начин и да ме накарат да остана. Дължа го и на момчетата, не съм от 1-2 години с тях, с някои съм и повече от 10 заедно и ги чувствам много близки."

"Направих една среща между състезателите, за да им обявя какво е моето решение. Всеки се опита по някакъв начин да ми каже, че съм нужен на отбора, че ще им липсвам, да забравя тези думи и тази реакция на треньора, но всеки си има принципи и достойнство, аз не мога да го преглътна това нещо. Най-малкото, моята майка няма вина и да се използват такива епитети... Не смятам, че съм го провокирал по някакъв начин."

"Също така, в четвъртия гейм казах на Теодор Салпаров да влезе да играе, защото почувствах, че все едно отборът заради мен пада и аз влизам и искам да загуби срещата, което никога не е било така. Аз съм част от този национален отбор повече от 10 години..."

"Отказах да се върна в игра, защото почувствах, че заради мен се случват тези неща и че аз съм причината отборът да губи, а аз никога не съм искал това нещо. Почувствах, че съм несправедливо обвинен и предпочетох, за да няма дрязги, геймът и мачът да бъдат довършени от Теодор Салпаров, който дотогава играеше."

"Какво да кажа, не търся обяснение и извинение от Пламен Константинов, смятам, че няма какво повече да си кажа с него. Разочарован съм адски много, обидно ми е, не искам да се тиражират някакви неверни неща. Чаках становището на Пламен Константинов да излезе и да каже каква е самата истина, а не да се пишат някакви неща, които на някого са угодни или се прикрива нещо. Мисля, че всички могат да го потвърдят, защото бяха част от това нещо, цялата публика. Беше много грозно и се радвам, че запазих самообладание и не избухнах и не реагирах по начин, по който старши треньорът реагира към мен, защото можеше да прерасне и в нещо по-лошо и грозни и да има сцени. Това не се случи."

"До този момент Пламен не е казал неговата версия или каквото и да било. Аз отказах, защото се почувствах обиден, че влизам и провалям отбора. Дори и да съм отказал да вляза в игра, това не го оправдава. Реакцията му като национален треньор към когото и да било - дали към мен, дали към по-възрастните в отбора, или към най-младия, не му дава право да реагира по този начин и да избълва всичко това, което лично мен ме нараниха и затова взех това решение."

"Със сигурност може би моята вина е дотам, че аз отказах да продължа срещата в четвъртия гейм. Всеки греши в този живот, няма безгрешни хора. Пак казвам, не търся извинение от него, просто начинът, по който се случи, не беше на място и не беше правилен. Отношението е такова, което ви го казах, не искам да навлизам в подробности, но това не се случва за пръв път."

"Конкретно до този момент не съм имал пререкания с Пламен Константинов. Никога не съм имал конфликт или нещо да делим с него. Имали сме разговори как вижда отбора, каква част ще бъда аз от него и т.н., но това са нормални разговори между състезател и треньор. Не го оправдавам и с напрежение и нерви заради ситуацията с многото контузени и липсващи. Постъпката не беше правилна и за мен не беше редно изобщо да се стига дотук. Аз като цяло исках да бъда адски много част от Световното първенство тук, в България. Едва ли ще ми се случи някога повече да бъда съпричастен. Направих много лишения, костваше ми адски много да бъда част от това нещо, съжалявам, че по този грозен начин си тръгнах от този отбор и съжалявам, че няма да съм част от Световното първенство."

"Да, има и други обиждани играчи от националния отбор, мога да конкретизирам имена, но не мисля, че е редно и правилно. Ако хората, които искат и са се почувствали по някакъв начин обидени, защото думите към тях бяха идентични, нека те да коментират. Но нека да си кажат. Да си говорим откровено и директно, Георги Братоев през 2015 г. чу думи от този сорт, 2016 г. Ники Пенчев в официален мач по същия начин... Задайте си въпроса защо той тогава напусна националния отбор. През 2017 г. се случи същото с брат му Розалин Пенчев и сега аз съм на дневен ред."

"Нито Пламен Константинов ме е потърсил, нито аз съм поискал някакъв разговор с него. Не смятам, че имам какво да си кажа повече с него, да ме ругае и да ме обижда на майка пред хиляди хора в залата и пред моите съотборници, това не мога да го преглътна и не мога да си го обясня каква е причината да го стори. Да, изблик на нерви, случва се на всеки да сбърка, но не смятам, че реакцията беше правилна. Аз лично не го оправдавам и аз не търся извинение от него, просто ми е болно, че през всички тези години, от които съм бил част от този отбор и съм дал много на него, няма да мога да участвам на Световното в България по този начин. Това е, което искам да кажа."

"Както ви казах, до този момент, до тази случка, никога не съм имал конфликт с Пламен Константинов, да имаме търкания, да не си говорим или нещо от този сорт. Винаги сме спазвали добрия тон, той все пак ми е треньор, аз съм само изпълнител. Дали си върша работата добре, не мога да си дам оценката, но щом съм толкова години част от този отбор, значи има какво да дам. Категорично няма завръщане в националния отбор за мен, аз стоя зад думите си, казах истината, не съм спестил нищо, нито съм излъгал. Завръщане в националния отбор няма да стане. Аз не искам да създавам интриги и излишно напрежение около националния отбор, защото има адски много проблеми с контузии, напрежението ескалира с всеки изминал ден и ще расте постоянно. На този етап няма реален шанс аз да бъда част от този състав на Световното първенство."

"Очаквам всичко, ако трябва да бъда честен. Поне в момента съм спокоен, защото казах истината такава, каквато е, а не такава, каквато искат някои хора да бъде и искат да се появи в пространството сред медии, телевизии. Аз съм с чиста съвест и стоя пред вашата камера и бих казал същите думи пред всеки един, защото те са самата истина. Не съм спестил и не съм излъгал за нито една дума", коментира Владислав Иванов пред камерата на NOVA.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Хри
1 Отговор
Лично менение: Пламен е голям треньр, но явно на моменти адреналина, нервите, и други фактори водят до това да се изказват такива приказки. Да не е редно наистина да се говори така и за това тези публични личности трябва да излязат и да се извинят. В живота винаги се правят компромиси важното в тази ситуация да се изивинпт един на друг и да се играе на светъовното като един голям отбор победител. Дано всичко приключки както правят големите личност и характери мъжки на място.

Оценка:
-3 +5

Бивш
2 Отговор
Пламен беше невероятен играч, но толкова.....! За треньор се искат и много други качества, някои от които му липсват. Човек, който не си е подредил личния живот, трудно може да подреди добър отбор от преди всичко отговорни, мотивирани играчи/ каквито са сърбите, руснаците и др./

Оценка:
-4 +5

Владо признай си
3 Отговор
Гибона не само те напсува,но и те надупи след като влязохте в съблекалнята.
Майтапът настрана,но за съжаление простащината и ганювщината са безкрайни - съсипаха единствения успешен колективен спорт в България.Сега на световнот волейболистите ни ще станат за резил.Дъртият мошеник Данчо Лазаров обаче ще остане шеф на федерацията докато сложи памперси.

Оценка:
-1 +6

Иванов трябваше
4 Отговор
да накара този кретен да го запомни.Да беше треснал едно кроше във физиономията на тъпия Гибон и сега отборът щеше да има по-свестен треньор

Оценка:
-5 +0

Vuicho Vanio
5 Отговор
Характерът на Пламен Константинов му е най-малкия проблем, по-лошото е че си върти интригите и мениджърските комисионни и т.н. Колкото до това момче, не мисля че има каквото и да е право да не изпълнява нареждане на треньора си. Всички вече се разглезиха и правят и говорят каквото си искат. И аз да бях и аз щях да го изхвърля, такива лигави истории нямат място в спорта. Най-лошото е че пак преди голям волейболен форум се почва със скандалите. Абе, малко пари им дават и за това на никой не му пука.

Оценка:
-0 +2

гост
6 Отговор
Сега много от спортистите се държат като лигави ученички и се мислят за богове.Едно време кажи на треньор че няма да играеш,или не си влязъл в категорията.То и резултатите ги виждате!!!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Валентин Радев
Вътрешният министър Валентин Радев с коментар за повереното му ведомство
В състезанието с престъпността, полицейските служители ежедневно отбелязват победи"

Още бисери