29 Август, 2018 09:29 1 244 5

Константинов: Бих напсувал всеки!

  • константинов-
  • псуване-
  • иванов-
  • скандал-
  • отказ-
  • национален отбор-
  • българия

"Това е мъжки волейбол, а не фигурно пързаляне", отсече Константинов

Националният селекционер Пламен Константинов даде извънредна пресконференция, за да разясни скандала с Владислав Иванов и изваждането от състава на либерото. Волейболистът хвърли тежки обвинения върху Гибона и обяви, че е бил псуван от наставника пред съотборниците си и публиката в контролата с Белгия през уикенда. Той добави, че е имало подобни обиди и към други играчи в състава в миналото.

"Решихме в последния момент с тим мениджъра Стефан Чолаков да направим пресконференция, за да няма ощетени медии. По темата, защото явно има интерес, около ситуацията с либерото ни Владислав Иванов. Исках, след като той каза неговата позиция, и аз да кажа моята позиция за случилото се и повече да няма интерпретации и полемики.

Говоря днес и повече няма да отварям темата. Не трябва да си говорим през медиите.

За неговия отказ да продължи да участва в подготовката, защото аз не съм го освобождавал от отбора. Причината е следната, въпросът е къде да отиде акцентът. Ако питате дали съм му теглил една майна, мисля, че това не е за спортни медии. От спортна гледна точка, причината е отказът му да играе.

Ситуацията е - отборът губи в четвъртия гейм с 4-5 точки разлика и аз очаквам хората отвън да влизат в игра, а не да претупват и да си разхождат татуировките, а да влязат на максимум в тежка ситуация. Трябва да се реагира моментално, няма време да загряваме, да се раздвижим и да свърши гейма. Това отбелязах на почивката. Моите думи бяха, че така не се влиза. От пейката очаквам хората, които влязат, моментално да реагират и да помогнат на отбора да излезе от трудната ситуация. Не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува нещо, което вижда. Не грешат само тези, които не играят, въпросът е това, което демонстрираш и начинът, по който влизаш. След почивката казах, че влизаме да се бием и да обърнем гейма.

Владислав Иванов каза, че няма да влезе, втори път ми го каза и предложи да влезе другия (Теодор Салпаров). Оттам нататък съм готов да тегля майната на всеки, който откаже да играе, нека да съм грешен”, каза Константинов.

"Да, след това му теглих майната и съм готов да я тегля на всеки, който откаже да играе за България. Аз също мога да си изпусна нервите. Според него може да съм прекалил, но ако имате представа какво е мъжки отбор заедно 3-4 месеца - да ти е*а майката е като добър ден. Чувал съм го всеки ден да се псува с другите волейболисти. Но в един такъв колектив на тази реплика не ѝ се отдава такова значение. Това е мъжки волейбол, а не фигурно пързаляне. Всеки ден има такива неща.

За мен акцента не е псувнята, а отказа да влезе да играе. Пагубно е за всеки отбор, ако играч откаже да играе и каже влез ти. Защо тогава въобще се занимаваме?

Не ми е правил впечатление да се е обиждал друг път. Молил съм го 30 пъти да играе и да идва. Всяка година е било с уговорки. А никога не е имало лошо отношение към него", допълни националният селекционер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Благой

    9 2 Отговор
    Слушах пресконференцията на Пламен...ами прав си е човека от неговата гледна точка.
    Ще изчакаме да чуем и играча какво има каже за случката. Само че вчера бил отказал коментар....
  • 2 Борисов

    11 2 Отговор
    Който не му изнася да ходи да става футболист.Абсолютно подкрепям Константинов.Трябва да има ред и дисциплина,а не демокрация и манекени.
  • 3 totttto

    5 0 Отговор
    Аз затова се псувам сам , че като някой реши да ми тегли благословия да съм готов да му благодаря ! И върши работа...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Телевизора на Елвис

    0 0 Отговор
    Едно време, кога бех третокласник беше още комунизъма актуален. Записах се да тренирам волейбол при един на стадион "Раковски", май Бойчев му беше фамилията. Там какво хранене и задвратници беха, бедна ви е фантазията, обаче отбора играеше на смърт. В един момент крека, крека по мене на ОФП-тата, че се влача като сопол, ама на втората такава тренировка вика "я излез настрана бе, я да те видя нещо". Кара ме да дишам, слуша ме, наднича ми в устата нещо и каза "на другата тренировка да дойдеш с баща си".
    След което каза на дъртия "това дете има някакъв дихателен проблем, трябва да го видите и тогава да идва да тренира".
    ...и се оказа прав човека, жив и здрав да е.
    Ето това е истински професионалист, а не някакви нежни гейове, къде никой нема респект към тех. Псуване трябва яко, нахъсване, крясъци и т.н. иначе не става.