30 Август, 2018 05:14 1 703 2

Защо Германия се провали на Световното?

  • германия-
  • световно първенство-
  • отпадане-
  • групи-
  • национален отбор

Отборът бил разделен на две групи

Немското издание Spiegel разкри основните причини за лошото представяне на Германия на Световното по футбол в Русия. Източници на медията издават, че в Буденстима е имало разцепление и именно това е основната причина за краха.

Лагерът е бил разделен на две - единият бил съставен от играчи от чуждестранен произход като Йозил, Гюндоган и Боатенг.

В другата са били чистокръвни арийци като Томас Мюлер, Матс Хумелс и други.

Първата група е наричала представителите на втората "картофи" - презрително прозвище по отношение на немците, често използвано от турците. В отговор чистите германци са наричали другите "канаке" (най-обидната дума към турците емигранти).

Мюлер най-много е пародирал маниера на общуване и стила на живот на съотборниците си и направо се е подигравал с тях за музикалните им предпочитания и др.

И двете групи са били недоволни от действията на селекционера Йоаким Льов. На едните не им е допаднало решението на треньора да не повика на Мондиала Лерой Сане, а другите са били разочаровани от отсъствието на Сандро Вагнер.

Припомняме, че "Маншафтът" се сгромоляса и не успя да премине груповата фаза на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    12 0 Отговор
    Не вярвам, че ще се повиши спортната култура на една страна като цяло, ако тя си купи известен брой добри спортисти от далечни страни /цветът на кожата няма нищо общо/, даде им съответното гражданство и от нейно име ги засили да се състезават в нейна чест. Като пример - богата Швейцария !! Макар и раждани в Германия, израсли в семейства с друга култура и религия, дори факири да са в спорта, те ВИНАГИ ще си останат чужденци. Според мен приказките за някаква си "интеграция" са пълна глупост. Наблюденията ми са дългогодишни върху руснаци по произход, женене/омъжени/ тук,създали т.н. "смесени "семейства и върху техните деца и внуци. Да не говорим за руски семейства заселени веднъж завинаги у нас Почти един язик, една религия, един цвят на кожата / ако и това има някакво значение/, служба в Българската армия , ежедневно и ежечасно общуване с българи, трето поколение по нашите земи сред българи... Е -е не ! Генът си е ген. Никак не се учудвам на положението и отношенията, създали се в германския /особено в германския/ отбор по футбол! Сега г-жа Меркел иска да ги "омеши" всичките , санким да ги интегрира, да ги направи всичките германц;и. Не ми се вярва да стане... След 200 години пак ще си приказваме по въпроса.....
  • 2 толерастията е вредна

    6 0 Отговор
    До това води мулти култито на Меркел и лицемерната толерантност на германците някой да е учуден ????? Само не разбирам, защо всички държавни лица и служби в Европа се правят, че такъв проблем не съществува !?!? У нас същото прави Бойко Борисов по отношение на циганите и проблемите се трупат и всички знаем, какво ще се случи някой ден рано или късно ! Насилственото налагане на етническа, верска и пр. толерантност, което се практикував момента е същото, като да имаш ръжда по колата да не я почистиш, китосаш, филираш и подготвиш за боя, ами направо с баданарката да я боядисаш в такъв случай ръждата, ще яде отдолу и рано или късно, ще избие пак, но вече отдолу няма да има ламарина !!! Трябва повече време хората сами да узреят за толерантност, насила хубост не става ! А ако не узреят ами явно такава ни е природата !