Last news in Fakti

13 Септември, 2018 12:27 1 093 0

Звезда на НБА се впечатли от България

  • франция-
  • българия-
  • квалификации-
  • световно първенство-
  • батум

"Очаквам сложен и коварен мач", коментира френският капитан Никола Батум

Българският национален отбор по баскетбол приема Франция в мач от Група „К“ на втория етап от европейските квалификации за световното първенство в Китай през 2019 г. Двубоят е днес от 18:00 часа в „Арена Ботевград“.

„Петлите“ са големият фаворит в срещата. Те са трети в световната ранглиста на ФИБА и нямат загуба в квалификациите до момента. В състава на Венсан Коле личат имената на капитана Никола Батум (номер 5 на снимката) от Шарлот Хорнетс и Нандо де Коло от ЦСКА (Москва). Въпреки това французите подхождат предпазливо към българския си съперник.

"Последните два дни работим специално за този мач, не сме гледали още специално видео, ще направим и това. Знаем, че може да се окаже доста сложен, коварен мач. "България играе добре. Играчите имат страхотна стрелба. Силни са двамата плеймейкърите, особено Дий Бост. Той е много бърз, има много умения. Трябва да го спрем. Но и другите им гардове са добри, знаят как да натискат, как да поддържат темпото“, коментира Батум.

Селекционерът на България Любомир Минчев може да разчита на почти всички свои баскетболисти, включително и звездата Александър Везенков. Липсва единият от лидерите на тима – Чавдар Костов. Павел Маринов е на линия, въпреки че има проблеми с травма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА