Last news in Fakti

25 Септември, 2018 14:28, обновена 25 Септември, 2018 14:39 1 833 2

Кърваво дерби: Луд гази фенове, един се бори за живота си (ВИДЕО)

  • дерби-
  • луд-
  • футбол-
  • мексико-
  • опасност-
  • бой-
  • побой-
  • стадион

117-ото дерби на мексиканския регион Монтерей между Пумас и Монтерей ще остане като едно от най-черните в историята на местния футбол. Причината за това е мелето между феновете на двата отбора преди мача, което прати един от запалянковците в болница с опасност за живота.

В Twitter се появиха ужасяващи видеа, на които се вижда как привържениците на „пумите“ ходят по улицата към стадиона на отбора си, когато към тях тръгва кола. Шофьорът умишлено криволичи и кара срещу феновете в опит да сгази голяма част от тях. Веднага след автомобила атакуват ултраси на Монтерей. Те успяват да хванат един от запалянковците на домакините, да го повалят на земята и да го пребият жестоко.

Пострадалият, който се казва Родолфо Хамес, остава неподвижен на асфалта потънал в кръв. Той е закаран в болница, а лекарите обявиха, че той се бори за живота си.

След това се появиха нови кадри, на които се вижда, че полицията е можела да прекрати боя, но просто решава да не се меси. На видеото може да се види как полицейски автомобил спира временно на улицата до мелето, престоява за кратко и след това продължава по пътя си, въпреки че е очевидно колко пагубно е случващото се.

Самото дерби завърши при нулево равенство, а домакините от Пумас завършиха с човек по-малко заради червения картон на бразилеца Жуниньо в 78-ата минута. Бившият френски национал Андре-Пиер Жиняк игра 82 минути за "пумите".

След края на мача Мексиканската футболна лига поиска от властите щателно разследване на инцидента и обеща пълна подкрепа. Двата клуба реагираха с банални прессъобщения, в които осъждат поведението на феновете и призоваха за откриването на виновниците за едно от най-жестоките мелета между ултраси в последните години в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555667

    3 0 Отговор
    САМО ДА ДОБАВЯ ЧЕ В МЕКСИКО НАЙ-ДОХОДОНОСНИЯТ БИЗНЕС СА ОТВЛИЧАНИЯТА, изпреварва по приходи търговията с наркотици и петрола, има нещо в тази нация - още Ацтеките са били изключително жестоки и кръвожадни
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.