Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 16:59 1 613 2

Бивш шеф в Левски: Да не слушат треньори от Азия

  • желязков-
  • шеф-
  • стоилов-
  • стоянов-
  • роси-
  • цска-
  • левски

„Сините“ трябва да задържат Обертан", твърди Андрей Желязков

Легендата на българския футбол Андрей Желязков отправи ценни съвети към Левски след победата с 1:0 в дербито с ЦСКА. Бившият спортно-технически директор на „сините“ посочи от какви грешки трябва да се пази клуба, за да продължи положителното си развитие. Според него е важно на „Герена“ да не повтарят грешката от 2013 година и да не се вслушват в съветите на специалистите от Азия, вероятно визирайки Станимир Стоилов и Илиян Стоянов.

„В момента Левски има колектив. Това липсваше при Делио Роси, но сега се чувства – срещу ЦСКА имаше страхотна взаимопомощ между звената и играчите. Пролича си ясно на мача – някой сгреши, но друг мине и го потупа, не го критикува. Никой не спираше да играе, докато преди бе съвсем различно. Сега за Левски е важно в клуба да се предпазят от едно нещо. Преди две години с Люпко Петрович отборът вървеше – не играеше красиво, но нямаше и футболисти като сегашните. Тогава започнаха специалистите от Азия да казват как тимът не играе красиво, а трябва да бие с по 4-5 гола. В азиатските страни има двама специалисти. Казахстан нали е в Азия? Там е и Япония... Няма да се изненадам, ако след няколко дни прочетем, че Левски е трябвало да спечели с между 3:0 и 5:0. Сега ръководството не трябва да се вслушва в подобни съвети, защото ще направи грешка. Треньорът е много важен, той е диригентът на отбора. В момента Стоянович е най-подходящият за такъв, и в Левски не бива да се вслушват в такива, които злорадстват“, коментира Жужо пред „Тема Спорт“.

„Прави впечатление, че футболистите слушат Обертан. Ако продължат, ще имат голяма полза. Не само сега, но и в бъдеще. Французинът се превръща в идол. Хората от секторите „Б“ и „В“ никой не ги е карал да му скандират името насила, а им идва отвътре. След заминаването на Делио Роси като че ли момчетата се сплотиха около Обертан. Сега колективът изглежда съвсем друг. Според мен той се чувства добре тук. Ако Левски успее да го задържи, ще спечели много. Да, сигурно ще е с цената на повече финансови средства, но така се гради отбор. Паулиньо и Кабрал също са ценни. Една къща не се прави за един ден. Левски вече има основи, те са доста здрави. Треньорът и ръководството трябва да преценят много внимателно какво им е необходимо. Винаги трябва нещо ново и по-добро, но в момента има ядро. Левски не трябва да допуска грешките от 2013-а, когато загубиха първенството и купата. Тогава разбиха всичко“, допълни Андрей Желязков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 итър пейо

    3 0 Отговор
    Правилно. Мъри се взе много насериозно. Вярно е, че постигна успех, но той е треньор, който стига до едно ниво и там спира и започва да се оправдава с липсата на средства за по-добри играчи. Аз съм от ЛЕВСКИ и го харесвам, но има някои прибързани изказвания и трябва да внимава. Един Славиша е доста стойностен треньор и трябва да си го пазим, защото скоро друг толкова разбиращ тренер няма да имаме. Изгонихме си Люпко, нека за пазим Славиша.