30 Октомври, 2018 14:59 919 0

Манчестър Сити подчини Тотнъм и излезе начело в Англия

  • манчестър сити-
  • тотнъм-
  • англия-
  • победа-
  • футбол-
  • премиър лийг
Манчестър Сити подчини Тотнъм и излезе начело в Англия - 1
Снимка: БТА/ AP

Английският шампион Манчестър Сити е новият лидер във временното класиране в Премиър лийг. "Гражданите" надделяха с 1:0 при гостуването на Тотнъм на "Уембли" в последния двубой от 10-ия кръг и детронираха от върха Ливърпул, като сега и двата тима имат по 26 точки. Тотнъм зае петото място с 21. Победата на водения от Гуардиола тим донесе Риад Марез още в 6-ата минута. През второто полувреме Ерик Ламела можеше да изравни, но ударът му отблизо мина над вратата.

Двубоят на "Уембли" започна с минута мълчание в памет на жертвите на въоръжени конфликти, както и на трагичната гибел на собственика на Лестър, който загина в катастрофа с хеликоптер. Мачът се изигра на много лош терен, тъй като само ден по-рано съоръжението прие двубой от американската NFL.

Това не попречи на футболистите от Манчестър Сити да стигнат до ранен гол още в шестата минута. Трипиър изгуби топката, която попадна в Стърлинг, който напредна в наказателното поле, върна топката към Марез и бившият футболист на Лестър не сгреши отблизо, след което посвети попадението на загиналия собственик на "лисиците" с емоционален жест към небето.

Домакините бързаха да изравнят в 9-ата минута, но топката мина на сантиметри от гредата след удар на Стоунс. Натискът на "шпорите" продължи, като пропуски пред вратата на Едерсон направиха Алдервейрелд, Ламела и Кейн, който не успя отблизо да преодолее Едерсон. Сити пък можеше да води с 2:0, но удар на Марез срещна гредата в 29-ата минута.

В 54-ата минута Манчестър Сити се размина с второ попадение. Бернардо Силва беше изведен по десния фланг, нахлу в наказателното поле, центрира и намери Давид Силва. Испанецът обаче се поколеба да стреля и чукна топката към Стърлинг, който все пак отправи удар, но той беше отразен. Десет минути по-късно и Серхио Агуеро не успя да завърши с попадение поредната хубава атака на Манчестър Сити.

Само минута по-късно аржентинецът отново стреля, но Лорис спаси. 20 минути преди края на двубоя в игра за Сити влезе Кевин де Бройне, който замени Серхио Агуеро и това сложи край на амбицията на аржентинеца да отбележи своя гол номер 150 в Премиър лийг срещу Тотнъм.
Домакините тръгнаха в атака в последните 20 минути в търсене на изравняването. От своя страна Маурисио Почетино се опита да промени нещо с Кристиан Ериксен. Десет минути преди края Риад Марез загуби топката, тя му беше отнета от Деле Али, който напредна и подаде към Ерик Ламела, но кълбото прелетя над вратата. Определено вина за неточния му удар имаше и терена, тъй като топката отскочи преди шута на Ламела.

До края на редовното време и добавените 4 минути двата тима не спряха да се атакуват, но така и не стигнаха до опасни положения и резултатът се запази.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА