Last news in Fakti

31 Октомври, 2018 14:26 1 150 1

Унгарски вариант за нов нападател на "Левски"

  • левски-
  • нападател-
  • лига европа

Марко Футач е наказвал "сините" в Лига Европа

Унгарският нападател Марко Футач е предложен на Левски, съобщава topsport.bg. В момента таранът е свободен агент, а за последно e играл за Хайдук (Сплит).

Ръководството на "сините" вероятно познава футболиста от битките между двата отбора в Лига Европа миналото лято, когато хърватският тим спечели с 1:0 у дома и с 2:1 като гост. Нещо повече - победното попадение в първия мач на хърватска земя бе дело именно на Футач, който реализира от дузпа.

Визитката на острието е солидна. Играл е в първенствата на Германия, Англия и Турция, за кратко и в родната му Унгария. Започва във втория отбор на Вердер (Бремен), а за известен период е в Инглощадт под наем. После заминава за Портсмут, където играе един сезон - 2011/12. За отбора записва 29 мача, в които бележи 5 гола.

Следва трансфер в Лестър, но при "лисиците" записва едва 9 срещи за 2 сезона, през които е преотстъпван на Блекпул и Дьошгьор, за който изиграва 22 мача и бележи 9 гола. Кариерата на Футач продължава в турския Мерсин, а за последно играе за Хайдук. Статистиката показва, че престоят му в Сплит е бил най-ползотворен - 37 мача и 20 гола. Футболистът има и 3 мача за националния отбор на Унгария.

Не е тайна, че Левски търси алтернатива на Станислав Костов, за да засили конкуренцията в атака, имайки предвид, че шефовете на клуба имат намерение да се разделят със Серджиу Буш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газо

    0 0 Отговор
    А вратар, кога?