17 Декември, 2018 11:54 1 712 1

Ливърпул разби Манчестър Юнайтед

  • манчестър юнайтед-
  • шакири-
  • ливърпул-
  • клоп-
  • моуриньо-
  • мане-
  • лингард

В герой за "мърсисайдци" се превърна Джердан Шакири, който заби два гола

Ливърпул пречупи с 3:1 Манчестър Юанйтед в дербито на кръга в Англия. Успехът прати мърсисайдци начело в класирането на Висшата лига след 17 изиграни кръга.

В герой за тима на Юрген Клоп се превърна Джердан Шакири, който влезе като резерва и заби два гола. Преди това Садио Мане бе извел домакините напред, а Джеси Лингард изравни. Така "червените" излязоха начело в класирането с 45 точки, докато Манчестър Сити е с 44. Възпитаниците на Жозе Моуриньо са на незавидното за тях шесто място с 26 точки.

Домакините от Ливърпул взеха аванс с гол на Садио Мане в 24-ата минута. Фабиньо разсече отбраната на Юнайтед със страхотен пас и намери Мане, който се озова на метри от Де Хеа, овладя прекрасно на гърди и с хубав удар встрани от стража откри.

В 33-ата минута Юнайтед успя да стигне до изравняване. Ромелу Лукаку се измъкна отляво на наказателното поле на съперника. Белгиецът центрира към вратарското поле една наглед лесна за Алисон топка. Вратарят на Ливърпул обаче не успя да улови кълбото, изпускайки го пред Джеси Лингард. Той от няколко метра изравни в опразнената врата.

Ливърпул бе по-дейният тим, а статистиката през първото полувреме бе 61% на 39% владение на топката и цели 13 удара срещу само 3 от страна на Юнайтед.

Въпреки това резултатът дълго време остана непроменен. Ливърпул не спираше да обстрелва Де Хеа, но ключовият момент дойде в 71-ата минута. Шакири се появи в игра на мястото на Кейта и започна своя рецитал.

Мане се впусна отляво на наказателното поле и опита да вкара топката в зоната пред Де Хеа. Стражът обаче бе излязъл малко по-напред и изби с крак. Кълбото обаче попадна в останалия сам на границата на наказателното поле Шакири. Швейцарецът стреля силно в близкия ъгъл, а рикошет в тялото на Йънг излъга Де Хеа и я заби в мрежата за втори гол за домакините.

10 минути преди края на двубоя отново Шакири бе в прегръдките на своите съотборници. Фирмино да комбинира с швейцареца през границата на наказателното поле. Халфът стреля с левия крак, а рикошет отново заблуди Де Хеа и вкара за трети път топката в неговата врата. С това бе оформен и крайния резултат.

За целия двубой играчите на Моуриньо успяха да отправят едва 6 удара, от които само два точни. За сметка на това Ливърпул отправи цели 36, от които 11 бяха в очертанията на вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.