23 Декември, 2018 14:59 1 425 0

Байерн с класика във Франкфурт

  • байерн мюнхен-
  • франкфурт-
  • футбол-
  • победа-
  • айнтрахт

Байерн (Мюнхен) се радва на поредна победа

Байерн с класика във Франкфурт - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн (Мюнхен) празнува още една победа, след като надигра Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 като гост и пак започна да диша във врата на лидера Борусия (Дортмунд). Това беше двубой от последния есенен кръг в Бундеслигата, след който баварците вече са на втора позиция, задминавайки с 3 пункта Борусия (Мьонхенгладбах).

Франк Рибери изигра може би срещата на сезона си, реализирайки първите два гола - в 35-ата и 79-ата минута, а в 89-ата Рафиня направи резултата 3:0. При 1:0 пък Томас Мюлер удари греда - десета от началото на сезона в Германия, като по този показател мюнхенци са първи. Успехът е пети пореден в сметката на шампионите.

Айнтрахт влезе по-добре в мача и бързо стигна до ситуации. Само в рамките на 8-ата минута домакините пропуснаха две отлични възможности за гол след удари на Дани да Коща и Алер.

След още две Йович също беше на крачка от попадение.

Гостите се събудиха и в 13-ата Кевин Трап направи смайващо двойно спасяване след удари с глава.

Интересните моменти продължиха да са налице, но постепенно баварците наложиха превъзходството си в играта. В 35-ата минута те поведоха в резултата след попадение на Рибери след контраатака.

До края на полувремето гостите удариха и греда чрез Томас Мюлер в 44-ата минута, а имаха и други положения.

Малко преди почивката Гачинович напусна с травма и това промени постройката на Айнтрахт, защото на терена се появи халф в лицето на Джонатан Де Гузман.

Байерн пропусна да стигне до втори гол в 52-ата минута, когато Рибери свърши "черната работа" и подаде към Левандовски, но той не овладя добре и пропусна момента за изстрел.

Последваха силни моменти за "орлите", а най-близо до изравняването беше Да Коща в 61-вата след корнер.

В 68-ата минута мюнхенци настояваха да получат дузпа, след като лявата ръка на Фалет спря подаване на Тиаго Алкантара в наказателното поле, но съдиите прецениха, че не е имало умисъл в действията на защитника на домакините и ударът е бил от близко разстояние.

В 77-ата Алер, по подобие на Да Коща от по-рано, не успя да засече добре и се размина с гола.

Байерн наказа това и две минути по-късно Рибери заби втория си гол в срещата.

Вторият гол сломи отбора от Франкфурт, който вече нямаше никакви сили. Минута преди края Рафиня опита центриране, но топката влетя директно в мрежата на Трап за крайното 3:0 за Байерн.

Айнтрахт застава на пета позиция - на 4 точки зад РБ (Лайпциг).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА