2 Януари, 2019 11:37 1 272 1

Арсенал разгроми Фулъм, Лестър излъга Евертън

  • арсенал-
  • лестър-
  • евертън-
  • фулъм-
  • висша лига-
  • англия-
  • футбол-
  • спорт-
  • победа

Лестър отбелязаха първа победа за годината във Висшата лига

Арсенал разгроми Фулъм, Лестър излъга Евертън - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал стартира по мечтан начин новата 2019 година - с победа. В късния следобед вчера възпитаниците на Унай Емери надвиха успешно Фулъм с 4:1 на "Емиратс", предава topsport.bg.

Точни за домакините бяха Гранит Джака, Александър Лаказет, Аарън Рамзи и Пиер-Емерик Обамеянг. За гостите пък се разписа Камара.

Преди началото на срещата бе запазена минута мълчание в памет на легендарния бивш президент на "топчиите" Питър Хил-Ууд, който преди дни почина на 82-годишна възраст.

В 25-ата минута, резултатът бе открит от "артилеристите". Том Керни изпусна Гранит Джака, който изскочи от дълбочина и засече хубаво подаване, изпращайки кълбото в мрежата отблизо за 1:0.

В 32-ата минута, Митрович беше изпуснат от сгъстената защита на "топчиите" и веднага стреля към вратата, но стражът бе на мястото си и лесно улови топката. 120 секунди след това, Гранит Джака отново изскочи зад защитата на гостите и засече топка, която беше центрирана към наказателното поле. Той обаче не успя да преодолее вратаря, който изчисти кълбото с тялото си. С пропуск се отчете и Обамеянг, който стреля с глава към вратата на съперника, но не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

Резултатът беше удвоен още в 56-ата минута, когато Александър Лаказет откри головата си сметка за 2019 година. След много хубаво разиграване между Колашинац и Обамеянг, топката попадна към включващия се в атаката голаджия, който отблизо засече кълбото и го мушна в мрежата за 2:0.

В 65-ата минута се получи доста спорна ситуация. Една от малкото в срещата. Фосу-Менса падна на тревата, но главният рефер замълча. При повторенията се видя, че е имало контакт с играч на домакините, но изглежда арбитърът бе преценил, че не е достатъчен за дузпа. Малко след това, Митрович получи добро подаване пред вратата, но не вложи достатъчно сила в удара си и стражът на "топчиите" улови с лекота.

Само четири минути по-късно, "котинджърс" намалиха изоставането си. Сесеньон успя да залъже защитниците на "артилеристите", които го бяха наобиколили, и веднага пусна пас в коридор към включващия се в наказателното поле Камара. Той с лекота засече кълбото и с лекота го прати в опразнената мрежа - 1:2.

В 79-ата минута, Аарън Рамзи също се разписа. Уелсецът засече отбита топка след като Обамеянг нацели гредата и веднага я насочи към далечния горен ъгъл на вратата, като не остави никакви шансове на стража за реакция - 3:1. Само четири минути по-късно, резултатът вече беше 4:1. Обамеянг стреля от границата на наказателното поле, след което топката рикошира и влетя в мрежата, с което голеадата на "Емиратс" приключи.

След тази победа, Арсенал вече има актив от 41 точки на петото място във Висшата лига, докато Фулъм е 19-ти с едва 14.

Малко по-рано през първия ден на новата година отборът на Лестър постигна победа с 1:0 като гост на Евертън в ранния двубой от днешната програма на 21-ия кръг на Висшата лига, като това беше и първият мач в Англия за 2019 година. Единственото попадение в срещата отбеляза Джейми Вардив 58-ата минута, пиша sportal.bg.

Арсенал разгроми Фулъм, Лестър излъга Евертън
Снимка: Фейсбук

Домакините започнаха двубоя малко по-добре, като в 12-ата минута удар на Ричарлисон в наказателното поле срещна гърдите на Джони Еванс. Бразилецът обаче поиска дузпа за игра с ръка, но такава правилно не беше отсъдена. Първата по-сериозна опасност дойде в 19-ата минута за Евертън, когато удар на Джонджо Кени от границата на наказателното поле нацели сглобката на противниковата врата. До края на частта не се случи нищо по-интересно и така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

В 50-ата минута Джордан Пикфорд не се намеси добре при центриране на резервата Марк Олбрайтън, но Лестър не се възползва от грешката на вратаря. В 58-ата Майкъл Кийн допусна груба грешка и подари топката на Рикардо Перейра, който изведе Варди на чиста позиция. Нападателят нахлу в наказателното поле и с удар в далечния долен ъгъл откри резултата за "лисиците". Това беше негов пети гол в осем мача срещу този съперник.

В 72-ата минута Нампали Менди затрудни Пикфорд с удар от малък ъгъл в близост до вратата, а избитата топка попадна във Вилфред Ндиди, но опитът му за подаване беше блокиран от противников защитник. В 75-ата Каспер Шмайхелотрази силен шут на влезлия малко по-рано Дженк Тосун. В 80-ата минута главният рефер Мартин Аткинсън не отсъди явна дузпа за гостите за игра с ръка на Кийн в собственото му наказателно поле.

С тази победа Лестър заема 7-то място в класирането с 31 точки. Евертън се нарежда малко по-надолу - на 10-о място с 27 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.