Last news in Fakti

6 Януари, 2019 20:03 2 405 8

Кирил Десподов е най-добрият български футболист

  • цска-
  • кирил десподов-
  • георги петков-
  • футболист-
  • българия

На второ място остана вратарят Георги Петков

Кирил Десподов е най-добрият български футболист - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов беше избран за футболист номер едно в България за изминалата 2018 година. 22-годишният играч на "червените" изпрати много силна година, в която вкара и много голове.

Битката за първото място бе изключително оспорвана. Кирил Десподов събра само с 8 точки повече в традиционната анкета на журналистите от втория в класирането Георги Петков. Футболистът на ЦСКА получи 159 точки, докато вратарят на Славия – 151 точки. На трето място е Тодор Неделев от Ботев (Пловдив) със 149 точки.

При получаването на приза победителят Кирил Десподов благодари на своите съотборници в ЦСКА и в националния отбор. Голмайсторът посочи, че Георги Петков и Тодор Неделев също са заслужавали да получат престижната награда за най-добър български футболист, която бе връчена за 58-и път. Едва за втори път след 1999 година трима футболисти от българското първенство са в призовата тройка.

Георги Петков спечели приза за най-добър вратар в българското първенство за изминалата 2018 година. Клаудиу Кешерю от Лудогорец пък бе избран за най-добър чужденец в родното първенство. За треньор номер едно на България бе избран Петър Хубчев, който води националния тим.

Кирил Десподов е най-добрият български футболист
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alpha_Lone_Wolf

    16 7 Отговор
    Заслужено 1-ви.
    Бат Венци доста се изръсел да добута пенсионера Петков, чак до второ място.
  • 2 Meganoob BG

    5 3 Отговор
    Тя летвата не е толкова на високо в България, освен ако не добавим чужденци.
  • 3 не син

    14 4 Отговор
    Щеше да е срам, асо беше спечелил Петков ! Освен Десподов и Неделев и Камбуров и Бодурив са по-добри !
  • 4 гларус

    8 11 Отговор
    Космонавта трябваше да бъде дисквалифициран от класацията . Какви успехи е постигнал не знам с 2-3 мача. Играе в посредствен отбор с крадено име . Бат Венци правилно предупреди като каза как го подготвят с цел да му дигнат цената .
  • 5 Слабия

    7 2 Отговор
    Срамно щеше да е Гошо тъпото да стане номер едно въпреки че свинчо го буташе здраво
  • 6 Язе

    4 3 Отговор
    Шкембето сега ще обяви гласуването за манипулирано , а гласовете купени от Гриша Ганчев и световната мафия !
  • 7 гербесефесе

    6 1 Отговор
    И футболът ни като всичко останало, смех ,смех.
  • 8 Будалата

    4 0 Отговор
    То кое ни е наред? Та футбола да добре. Таркалят топката и разхождат фланелките между чалга купоните. Скоро Европейско или Световно през крив макарон. Батето Славков хубаво викаше:а се ритат и да се бият. А ние да си пием.